Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový kotel, jakou značku?

Od: stanous* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

budeme pořizovat plynový kotel se zásobníkem cca 100 l. Byt budeme mít dvě patra cca 110 m2.

Nevím jakou značku a jestli kondenzační nebo plynový. V tomto se opravdu nevyznám. Budu rád za každou radu.

Děkuji moc za rady..

Stanous

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

vailant, nemít šíleně tvrdou vodu tak ani nevím že ho mám, takhle mě před rokem stál asi 4000 nový výměník. Jinak 9, aktuálně 10 let jede, topí hřeje.

alfe, plně s Vámi souhlasím a výměníkem. Někdy je ještě dražší, podle typu kotle. Ale uklidním Vás, je to v každém kotli i v Dakunu i v junkersu mě to dělá.

stanous*
hodnocení

A kolik kilowat je potřeba na plochu, kterou uvádím? A jak je to s těma zásobníkama a s tím jestli kondenzační nebo ne?

Děkuji

Stando, musí se vycházet z tepelných ztrát. Jen plocha je málo.

Kondenzační anio, zásobník 100 litrů je mnoho. Kolik Vás na to je? Píšete, že tomu nerozumíte, požídejte několik firem aby Vám zdarma udělali jednoduchý návrh a kalkulaci. Pak porovnávejte...

alf*

staří mistři to počítají z m2 nebo m3 a trochu přidají aby to vyšlo, kloním se ovšem k metodě výpočtu.

Zásobník je dobrá věc, zvláště pokud jsou třeba děti ale i bez nich, je teplá voda vždy a hned. Musí tedy tomu být uzpůsobené rozvody, to je jasné. Zadarmo to ale není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]