Dobry den, mam dotaz, na stavajici KG potrubi v zemi potrebuji napojit odbocku. Uvazuji takhle, ze stavajiciho potrubi vyriznu potruby o delce odbocky. Presuvku zasunu na max na jeden konec potrubi. Odbocku zasunu po spadu na druhy konec potrubi na doraz, presuvku pak vratim a spojim ni potrubi s odbockou. Je tu ale jeden problem, kdyz vyriznu stavajici potrubi o delce odbocky, abych mohl odbocku zasunout, po zasunuti odbocky vznikne mezera mezi zasunutou odbockou a urizlym koncem potrubi, vykryje tu mezeru presuvka? Nevadi, ze uvnitr presuvky nebudou konce obou potruby spojene k sobe? Tesneni presuvky to utesni i tak? Nebo jak se to resi? Jedna se o potrubi destove vody do nadrzky na destovou vodu. Diky moc.
Přesně od toho ta přesuvka je, si to musíš dobře rozměřit, kolik toho vyřízneš pryč z původní trubky,
samozřejmě že v přesuvce nemusí být ty trubky u sebe, stačí, když trubka je zasunutá přes těsnění o pár centimetrů tak, aby nemohla vypadnout
pedro*
Dekuji vsem za odpoved. Ja si i myslel ze to v presuvce nemusi byt spojeno uvnitr, a pres to tesneni to staci. Ale nemam s tim zkusenosti, tak se ptam zkusenych, nikdy jsem to nedelal Jinak ta nalepovaci odbocka fajn, ale s nalepovanim nemam dobre zkusenosti u plastu, jednak to netesni poradne po letech a jednak se to uvolnuje, kor kdyz to bude porad v zemi ani nezjistim, ze je problem + tlak zeme (v zime promrzle), co na to bude porad tlacit.
Nalepovací hrdlo mu těžko jakkoliv pomůže, pokud potřebuje vsunout odbočku do potrubí, Se kterým nemůže na stranách hýbat, mysli!
Pomohlo by to leda v případě, kdy může jednu část potrubí libovolně posunout. Což KG jsou standardně do země, takže málokdy může se stávajícím potrubím manipulovat v zemi
tuk: Invektivy si vyprošuju. Není řeč o nalepovacím hrdle, ale nalepovací odbočce, stačí odrolovat o půl stránky níž. Nemusí nic řezat, stačí vykroužit díru na odbočku. Zachová tak tuhost potrubí. Pravda, tu přesuvku společně s odbočkou tam vpašuje, to jsem zase nedomyslel já. A co tak použít přesuvku před i za? Bude to asi dražší, ale měl by uvnitř potrubí na sraz...
Šel bych cestou nalepovací odbočky. Jednodušší práce a potrubí zůstane pevné a uvnitř hladké. Ta přesuvka je fajn, ale uvnitř vznikne malý schodek, o který se může zacytit binec. Navíc mi vadí, že v přesuvce to bude těsněním "proti vodě".
pedro*
K nalepovani mam vyhrady viz vys. Nemas jistotu ze za 30 let to bude porad v zemi drzet. A odkopavat to kvuli tomu za nejaky cas nechci. Ono to nebude drzet ani na vzduchu venku, takove lepidlo a tmel jeste nevymysleli Navic dokonce vyrobce radi zachovat uvnitr spajani potrubi dilataci, takze ani trubky uvnitr by nemeli byt tesne u sebe na pevno, a u dilatace stejne vznikne schod, kde bude bordel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.