Prosim o radu, dovezli mi novou mycku, ma koncovku aquastop, uz sroubuju asi na 1000 pokusu ale po pusteni přívodu vody to proteka. Nejaky tip co delam spatne, nez ze sebe udelam blbku pred nejakym instalaterem?
Vyfoťte na co to šroubujete a vnitřek toho aquastopu. Může tam být špatné těsnění, nebo na ventilu křivá/poškozená dosedací plocha. Utahujete jen rukou (dle návodu), nebo tomu LEHCE pomůžete kleštěmi?
A když to tam našroubuješ na ten rohák a utáhneš rukou - zkus tím aquastopem / hadicí / zatočit, jestli jde lehce točit, nebi se tam hýbe. Mohlo by tam být málo těsnění.
katkakoc
hybe se to docela hodne, i ta voda vlastně tece nejvic v tom miste prechodu k te hadici
Tedy málo utažený. To se prostě nesmí hýbat. Utáhnout kleštěmi, ovšem s citem.
Samozřejmě, nesmí to být nasazený přes závit. Pak ani kleště nepomůžou.
yyy
V tomto případě přidej ještě jedno těsnění dovnitř té matky, ale aby šlo ještě natočit ten závit na matici. Pokud není našroubováno křivě na závit.
katkakoc
Uz jsem to utahovala i sikovkama a fakt mi to neprijde malo, ani pres zavit, spis me napadlo jeste jestli neni kratky ten zavit na ktery se to sroubuje, aspon laicky mi to tak trochu pripada, a dalsi vec jestli nevadi ze to jde z boku, jestli by to treba nemelo byt smerem dolu?
Tak potom přidat těsnění. Ale to se mi moc nezdá, ovšem možný je všechno.
katkakoc
Dekuji vsem za rady, tesneni jsem zkousela pridat hned, ale pak uz to nejde nasroubovat, a v podstate to vypada nasroubovane dobre, v tom miste nasroubeni nic neproteka ani nekape, ale "chrsta" to az v tom miste kde z toho vychazi ta hadice
Katko, proč jsi nezavoláš hodinového manžela? Ony tyhle 3 /4" Roháčky jsou někdy krátké (doplnila jsi to další těsnění? ) a někdy na ně dostat převlečnou matici ne pres závit je problém...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.