Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký bojler?

Od: premekz odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, mám doma v koupelně starý cca 25let, bojler dražice 160 l. A ve sklepě 300 litrový bojler OKC 300 NTRR/SOL napojený na kotel na tuhá paliva. To napojení je udělané dost špatně,je potřeba to ručně přepínat a ohřátý je jen z půlky - je zapojen na vrchní spirálu. Nyní dům prochází rekonstrukcí. Arád bych bojler z koupelny uklidil do sklepa. A starý bojler z koupelny tam už dávat nebudu, tak řeším zda doplnit 300 litrový bojler o topné elektrické těleso nebo pořídit nový 160 l bojler. Setkal jsem se s názorem že když budu ohřívat 300 litru, po jakémkoliv malém odběru se bojler dost ochladí. A pak druhý že je to dost ekonomicky náročný. Vodu používáme já s manželkou a dvě děti. Prosím napište svůj názor.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Musíme šetŕit jak s vodou,tak s el.energií,takže 125l vám musí stačit,pro 2+2.
premekz
09.09.22 17:42
hodnocení

Achjo

bojler
hodnocení

0x
To přeci záleži kolik je na to lidí?
Já mám 160.Okce dražice.a je to zapojené na noč.proud..sazba d25d.nebo tak nějak.
Jsme 2.dospělí+1.ďítě. a uplně to stačí.
Nádobí mejeme v mičce...

kimbert*
hodnocení

0x

Pokud děláte rekonstrukci tak kupte nový boiler s možností napojení na fotovoltaiku,např. tento eshop.solareco.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]