Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
rad bych se zeptal cim vystuzit nadstresni cast kominu o rozmerech tvarnic 30x30cm, typ kominu BLK.
Jestli pouzit nejake roxory pripadne jake jsou jine moznosti.
Dekuji
Tomas
Nevím kdo rozhodne co je správné, ale na školení je předepsáno:
Část komínového tělesa, která vystupuje nad úroveň střešní konstrukce o více než 1,0 m, je nutné armovat ocelovými dráty o min. Ø10 mm do otvorů v rozích komínových tvárnic a následně zalít řídkým betonem (cementovou maltou nebo cementem) min. třídy B 15 v celé délce _ viz obr. 13. Délka těchto drátů musí být min. dvojnásobkem délky nadstřešní části komína.
viz: betonstavby.cz/...
nevidím důvod, proč by mělo být železo od přízemku, třeba do třetího (pátého) patra.
Ale když někdo chce, proč ne. Určitě tím nic nezkazí...
Milane diky vam za odpoved, budu vystuzovat od posledni tvarnice koncici pod strechou a vyse, podivam se na diry abych podle nich koupil dostatecne pevne roxory ale aby sli zaroven vylit betonem a melo by byt vse v poradku, jeste jednou diky. Tom
Vcera jsem stavel komin ciko 40x40 a zadne roxory jsem tam nedavl v navodu bylo ze jen nadstresni cast vetsi nez 2m se musi armovat! a muj komin mel necelich 180cm!Udelal jsem chybu?
záleží co chcete vyztužit? o jakou výšku se jedná? kolik je nad střechou? kolik je od poslehního uchyení?
Dobry den,
nad strechou bude max. 1,5m kominu, od posledniho uchyceni koliky bude cca 1,8m
od zdola se komin nearmuje, jedna se o betonove lehcene kominy od spol betonove stavby s plechovou vlozkou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.