Dobrý den, sousedka si nechala vyměřit pozemek ( louku) Přišla mi pozvánka na místní šetření kam jsem se dostavil včas a s hrůzou zjistil, že geodet kterého si pozvala vytyčil hranice plus minus o 3 metry jinak než kde byl starý mezník z roku 1995. Kdyz jsem se ptal proc to udělal bylo mi řečeno ze starý mezník se nevešel do tolerance. Zatloukl tam nové mezniky bez mojí přítomnosti a řekl že tak to prostě je. Můžu se bránit? Do protokolu jsem uvedl že s tím nesouhlasím.
Na mne to také zkoušeli geodeti při vytyčování hranice sousedního lesa. Hranici 75 m dlouhou vyměřili o cca 8 m do mého lesa. Když jsem jim při místním jednání ukázal na správné hranici 3 staré mezníky uznali chybu, prý to "proměřili" , nové značky posunuli k původním mezníkům a bylo to vyřízené! Když jsme tehdy společně obcházeli ten sousedův les tak jsem se bavil tím, že jsem u nově osazených značek vždy v blízkosti nalezl starý mezník, někde 1 m, někde i 3 m vedle. Ani se při vytyčování nenamáhali hledat zubem času skryté mezníky.
Stejne to zkouseli na rodice. Ti je poslali do haje se svojim zamerenim , ktere problehlo pred 20 lety, katastralni mapou s razitkem geodeta. Jeste byli tak drzi, ze vykopali puvodni meznik a posunuli dle libosti. Tam muze bzniknout leda krpa pri digitalizaci, jinak se to nemuze tak markantne hnout.
To jsem udělal a čekám až bude mít čas. Já právě nechápu když v roce 1995 se vytyčení dělalo, které si objednal její otec proc neuznality staré mezniky?. Z toho vytyceni je zápis všichni s vyměřením souhlasili bez připomínek, v terenu jsou červené kameny a najednou je to o 3m jinde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.