Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, našla jem mrazák této značky na Bazoši, cena se mi zdá velmi příznivá, za mrazák této značky. Samajeden doma mám, má pouze 3 šuplíky, kupovala jsem ho loni, ale normálně v obchodě, a stál stejnou cenu, jako tento, co nabízí ten pán. elektro.bazos.cz/...
Ale zase nevím jak dlouho byl ten mrazák používaný. Ale vypadá velmi dobře a hodil by se mi. Pán posílá na dobírku, cena dopravy je tisícovka. Ale pořád by to vyšlo o hodně levněji,než v normálním obchodě. Koupili byste si ho? Já vím, že je otázkaasi hloupá, ale nemám se koho zeptat, aby mi řekl nějaký názor. Tak se obracím na Vás a děkuji.
Pán prodává hodně zboží podobného charakteru. Takže podvodu bych se nebál. Tyhle věci se moc nepoužívaly. Jde většinou o vrácené zboží, nebo servisované. Jestli se vám líbí a cena se vám zdá příznivá, šel bych do toho. Ale každé zboží z druhé ruky je trochu riziko. Ještě bych se prodávajícího zeptal jakou dává záruku když vám přijde nefunkční zboží.
Právě, já ho kupovala loni, ale malý a tak vím kolik jsem platila. Takhle velký by normálně stál kolem 20 tisíc.
Ahoj Totak. Tak já už jsem si ho dneska objednala. Když jsem hledala kolik by stál ten samý, nebo velmi podobný nový, tak je cena kolem 30 tisíc. Já mám pulťák, který mám už 18 let, když jsem se sem přistěhovala. Je to Elektrolux a pořád ještě funguje, ale všechno má svůj čas a obávám se, že mne brzo opustí a stejně bych musela kupovat náhradu. A je docela možné, že zrovna v tu chvíli bych tak dobrý nákup už neudělala. A navíc mám doma značku Liebherr a jsem velmi spokojená, akorát má jenom 3 šuflíky a nechápu, proč už mne loni nenapadlo hledat i na tom Bazoši. To jsem hledala mrazák do místnosti kde se netopí. I tady jsem se právě ptala a nakonec našla tuto značku a koupila kvůli tomu, že je to právě model, který může být i tam, kde v zimě mrzne.
Asi jsem slepoň. Nikde nevidím, že by byl mrazák vybaven technologií FrostProtection = do prostředí až - 15 st. Tento mrazák pracuje od + 10 st.
Někdo mi ho loni poradil a tak jsem ho koupila. A mám ho v té letní kuchyni, zrovna tak, jako ten starý pulťák od Elektrolux a ten už teda nějaké mrazy za těch 18 let přežil a pořád ještě funguje. Takže toho se vůbec neobávám, že by se mu něco stalo, i kdyby mrzlo. A to tady byly jednou mrazy takové, že v menším sudu a uvnitř, hned naproti tomu pulťáku, mi přes noc promrzla voda durch. To bylo asi - 18 stupňů.
A doma na stejném místě mám přesně tento, a na tom asi také nikde není napsáno, že by byl vybaven technologogií "frost protection"a je v pohodě a funguje. Jo a ten starý Elektrolux určitě tenkrát žádnou takovou funkcí vybavený určitě nebyl.
Mrazák vypadá velmi zachovale. Pán si zboží vozí z Německa, tam se o své věci starají dobře.
Ale nebudou tu na něj součástky na opravu, když se zde neprodával.
Stejně by měl vydržet roky, bazarista si nebude kazit reputaci, že by dovezl a prodával "šmejd" . Možná tu někdo vyčte ze štítku i datum výroby.
Já bych se nebál nefunkčnosti, ale na dobírku bych ho nekoupil. Lednice se snadno poškodí i v originálním obalu. Nedokážu si představit vyjednávání, kdyby přišel poškozený. Před rozhodnutím by to chtělo se na něj přijet do Chomutova podívat.
To je pro mne nemožné, abych jela z Poděbrad tak daleko. A co bych tím získala? Viděla bych mrazák, určitě by mi ho předvedli, ale co dál, stejně bych ho musela nějak přepravit. A já si myslím, že snad vědí jak ho zabalit, aby se nepoškodil. Pán tyto věci prodává prý už přes 20 let. To mi říkal do telefonu. Tak bude mít podle mne zkušenosti a navíc má asi spolehlivého dopravce. Ale přesto děkuji za názor.
Důvěřuj ale prověřuj. Než bych kupoval s takovým extrémním rizikem, to bych raději koupil novou. Pokud jste ale rozhodnutá, je zbytečné psát cokoli. Bylo by dobré nechat aspoň 2 - 3 tisíce po převzetí v bezvadném stavu.
Jenomže já jsem chtěla právě tenhle mrazák a ten stojí nový kolem 25 tisíc. Už jeden od této značky mám, a jsem s ním moc spokojená. Už jsem to tady psala. Za nový, a je to přesně tento, jsem dala stejnou cenu, jako za tento velký, co jsem našla na tom bazaru. Také jsem chvíli přemýšlela, ale pak jsem si řekla, že risk je zisk, a že kdo nic neriskuje, nic nemá. O té značce vím, že je to kvalita, navíc to je zboží, které nebylo vyrobeno pro český trh, ale pro německý, takže je docela možné, že bude ta kvalita možná i lepší. Prostě jsem optimista a věřím, že budu mít zase "kliku"a že mi mrazák přijde v pořádku. Snad to ten pán umí zabalit, když se tím živí a používá snad dobrou pžepravni společnost. Není zrovna levná, za tento mrazák je cena doručení 1200 korun. Vím, že dohromady je to docela dost, celkem 8200 korun a že když bude mrazák nefunkční, tak se mohu jít tak akorát klouzat. No ale už jsem v životě přišla o daleko víc a také jsem to přežila, tak když to nevyjde tak holt koupím už nějaký v normálním obchodě. A je mi jasné, že v tom případě vyhodím přes 8 tisíc z okna a za dalších minimálně osm tisíc, budu muset kupovat jiný. Ale už jsem se rozhodla a mrazák by měl přijít v úterý, nebo ve středu.
A jak to myslíte s tím, že byste si nechal 2 - 3 tisíce po převzetí v bezvadném stavu? Tomu vůbec nerozumím. děkuji za vysvětlení, třeba mi to nějak i pomůže.
Jako se to dělá u řemeslných prací. Nějakou část peněz si nechat a vyplatit až po převzetí. To, že se někdo ohání tradicí nebo spolehlivou dopravou, nemá vůbec žádnou hodnotu. Lednice je velká bedna z tenkého plechu. Originální balicí materiál k dispozici nebude. Promáčknutí, odření nebo poškození madla je možné i při sebevětší opatrnosti.
No ale já ten mrazák přece budu přebírat a bude určitě zabalený, takže žádné eventuální promáčknutí přece neuvidím. To až potom, až když to rozbalím. A promiňte, ale to co navrhujete je úplně vyloučené. Na to by přece žádný dopravce nepřistoupil. Přápadnou reklamaci mohu řešit až potom a nemohu dopravci, který s prodejem přece nemá nic společného, odmítnout zaplatit požadovanou cenu, za kterou zásilku převzal. V tom případě by mi ji vůbec nevydal, a byl by v právu. Jak Vás něco takového mohlo napadnout?
Takže ono je to ještě rizikovější, než jsem si představoval. Měl jsem za to, že dopravce je nějaký jeho spolupracovník, který mrazák přiveze, rozbalí a předvede. V tom případě bych po kontrole doplatil do sjednané ceny. Jestli ale máte dostat v balíku cosi použitého, co jste viděla jen na fotce, musíte to zaplatit i s dopravou a nebudete mít možnost si to ani rozbalit, tak k tomu lze jen popřát hodně štěstí.
Pro rádce hlada.Tak mrazák dorazil, krásně zabalený a nepoškozený. Je přesně takový, jak popisoval prodejce. Vypadá úplně jako nový. Takže ono se někdy vyplácí, nebýt zase až tak opatrný a podezíravý. Já mám velkou radost. Posílám foto, jak byl zabalený. Takže u tohoto prodejce bych bez obav nakoupila znova.
Tak to vám upřímně přeju. Takového obchodníka by bylo dobré veřejně pochválit. Ať vám dlouho slouží.
Však to také tímto dělám. V úvodní otázce je jasné, o kterého obchodníka jde. Přivezla mi to spoečnost Toptrans a když jsem si přečetla, jak strašně špatné má tato společnost recenze, tak jsem se opravdu vyděsila. Pánovi jsem zavolala a vyslovila své obavy. Řekl mi, že s nima spolupracuje už 8 let a že nemá problémy. Ale řekl mi, že mám mrazák před tím dovozcem rozbalit, že prý musí počkat a že mám zkontrolovat stav a kdyby byl problém, že mu mám ihned volat, že to zařídí. Ale nebylo to potřeba, zásilka byla neporušená, ten člověk mi řekl, že celou dobu mrazák stál a byl přivázaný. Tak nevím, ale chtěla jsem, aby mi ten mladík mrazák dal rovnou do té letní kuchyně, a dala jsem mu předem 100 korun za námahu. Ale on byl sám a jelikož tam jsou schody a on měl rozbitý rudlík a měl jenom takovou ještěrku, tak se mu to nepodařilo. A tak mi tu stovku zase vrátil, že to prostě nedá. Fakt jsem takové jednání vůbec nečekala. Kluk byl velmi příjemný a ještě se omlouval, že mi musí nechat mrazák venku. Já pak šla prosit kluky, co tady o kousek dál staví barák, a ti mi ho dovnitř dostali, ale lehké to teda nebylo. Je hodně těžký a rudlík nepomohl, museli to vzít ručně po těch schodech. No a těm jsem chtěla každému dát alespoň tu stovku, protože bez nich bych byla namydlená a viděla jsem jak se s tím nadřeli, a ani oni si peníze nevzali. Takže jsem asi měla všeobecně velké štěstí, a hlavně nechápu ty špatné recenze. Já byla navýsost spokojená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.