Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás, uvedená karma po zavření teplé vody drží v rozvodu plynu mimo plamínek stále slabé hoření.
Nedovírá nějaká klapka? Předem díky za radu.
Tyčka od vodní armatury je zadřená. Správně se má každým rokem při kontole namazat. Náprava je jednoduchá. Armatura se rozebere, díly vyvaří v kyselině citronové a tyčka se namaže
Tam je voda na co mazat. Kdyby tam nebylo tesnení tak teče voda. Tyčka má sama o sebe dost velkou vuli.
Taky mi to delalo. Dal jsem do vodný armatury doma udelané tesnení z gumy a zrejme to brzdilo návrat té tyčky. Když jsem ale zatlačil tu osku kde je kolečko dolu tak to zhaslo.
Pokud vám teče, kape voda cez to tesnení kolem tyčky dlouhodobe , tak se muže na tom plynovém co vytlačuje udelat povlak , je to hliník a tem muže drhnout tu plynovú tyčku.
Dejte vodný armaturu pryč a zatlačte na plynovú tyčku jestli se pohybuje lehce.
Plynová armatura MORA 371 je z hliníku, nemůže drhnout mosaznou tyčku, co v ní jezdí bo je tam ještě mosazná vložka s tukem a těsněním. Takže hliník se na tu tyčku, co zvedá plyn vůbec nedostane. Ale může se stát, že se směs vodního kamene s tukem usadí v té trubce a na té tyčce, ta bude následně zadrhávat při návratu, přestane vypínat plamen, bude při vypnutí vody stále lehce hořet plyn. To je pak průser a následek totálně zanedbané údržby. Trpí tím okroužek v plynové armatuře, jehla a přehřívá se výměník ... ne každá MORA 371 má zabudovanou tepelnou pojistku na výstupu teplé vody měděného výměníku. V případě nezhasnutí plamene hořáku hrozí roztržení výměníku...
Karma je tisíckrát denně v provozu a má být dokonalá. Nic nevymýšlejte a zavolejte plynaře, který to umí. Opraví, vyčistí, seřídí a mít zase na několik let klid. Nejste z Ostravy, dala bych vám kontakt na fajneho.
Tak to Vám "závidím" že máte někoho v Ostravě kdo karmu ještě přijede seřídit a servisovat.
Tady v okolí Prahy už níkoho neseženu a každý od karmy dává ruce pryč a nechce s tím mít nic společného.Jak je to nebezpečné a takový kecy kolem toho.Přitom z vlastní zkušenosti to je nejlepší ohřev teplé vody co jsme kdy měl.A že jsem měl všechno.Elektrický bojler,ted ve spodním patře domu i KK kotel s ohřevem.Ale ta karma je zlatá.Teplá nepřetržitě třeba pro "sto" lidí najednou,teplou jen tehdy a kolik potřebujete,žádné dohřívání atd.Proč má kotel udržovat teplou vodu když ji budu třeba potřebovat až trochu večer že...
PS . kdbyby někdo o někom věděl rád budu za kontakt.
Hlada. Proboha! Podle toho, jak se tazatel ptá, soudím, že to není řemeslník, navíc bez vercajku. Jestli to nějak blbě zbastí, tak potěš! Já jsem fakt hodně zručná a samostatná, ale na plyn volám odborníka. Proboha!
Ještě musím dodat, že je fajn, moci nechat řemeslníkovi, který umí, vydělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.