Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace zdi - loznice vs. koupelna

Od: rejabrno* odpovědí: 6 změna:

Dobry den,

bydlim v cihlove novostavbe. Moje loznice sousedi s koupelnou vedlejsiho bytu casti zdi. U teto zdi ma soused vanu a zachod, takze v me loznici je slyset vse, co se u souseda v koupelne deje, tj. splachovani, pousteni vody, sprchovani, vetrak, apod. Pokud je pricinou to, ze zed je udelana spatne, lze toto uplatnit jako reklamaci? Neznam normy, takze nevim, zda krome tloustky zdi norma udava i nutnost nejake izolace vzhledem k tomu, ze byt sousedi s koupelnou vedlejsiho bytu?

Reseni?

Predpokladam, ze jedina moznost jak to resit, je udelat u me v byte nejakou izolaci one zdi.

Ma to vubec smysl nebo jsou to vyhozene penize?

Pokud to smysl ma, jaka izolace by byla nejvhodnejsi a kolik by me to pripadne mohlo stat? Loznice ma asi 13 m2.

Dekuji moc za jakekoli rady.

Zdravi Renata

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

z vlastní zkušenosti bych spíše řekl že jsou špatně udělané rozvody. Já je mám ve zdi 15 cm, u WC dokonce jen "štorcka", ložnici mám také vedle a ne že nic ale prakticky nic neslyším. Ve zdi jsou přitom přívody vody k vaně, pračce a odpady. OVšem pozor třeba na wc jsme pořídili jen jakousi levnou pákovku a ta slyšet je protože je nekvalitní a hluk způsobuje voda proudící nedokonalým povrchem uvnitř pákovky. Větrák to samé, pokud ho má nebo odvod připevněný přímo na společnou zeď tak se přenáší hluk. Tam by mohl pomoci pokud by ho podložil nebo izoloval odtahové potrubí. Nevím jaké jsou možnosti a jak je to provedené.

S reklamací nevím, pokud to budete chtít řešit sami tak mě napadá SDK předstěna s vloženou izolací. Nešetřit na páskách pod profily. A možná jen do úrovně kde vedou u souseda rozvody tedy cca 120 cm, vnikne Vám polička. Vlhkost předpokládám tam není. Cena podle rozměrů stěny cca 3000 s přiložením ruky k dílu, částečná předstěna o něco méně.

standam*

z rozvodu se to prenasi do cele steny, tak bych asi doporucil izolaci po cele stene.

Predstena s CD,UD profilu pod UD penove tesneni, zvukovou izolaci a modre SDK desky.

Lepsi by byla volne stojici stena nez predstena.

to alf:

takovou pakovku mam v byte v kuchyni:( koupena v bauhausu za 450,- , sileny rachot po celem byte, ale uz na to kaslu ve vlastnim za investuji:)

rejabrno*
hodnocení

Dekuji za rady, urcite mi pomuzou.

Renata

hodnocení

0x

Renato, každopádně na to jsou normy, jak na složení stěn mezi byty a prostup hluku. Zdali je možno reklamovat se musí zjistit mnoho informací, třeba u koho chcete reklamovat.

Určitě pomůže třeba : dolur.cz/... ale dobře provedena. Ae i tato (před)stěna vše nezachrání.. Je třeba pozvat znalce aby určil přesnou příčinu, páč pokud se rozhodnete hluk řešit, (ne na Vaše náklady) budete znalce potřebovat.

rejabrno*
hodnocení

Dekuji moc za radu. Mohu se jeste zeptat, zda znalec musi mit pristup i do bytu souseda, nebo staci kdyz prijde ke mne a provede nejake mereni, pokud toto vite?

A jeste jedna otazka, ony modre akusticke desky maji zhruba jaky efekt? Da se to rict napr. v procentech, tj. ze hlucnost se snizi o 50 procent nebo je to zavisle od toho, co je pricinou hluku, tj. napr. provedeni rozvodu?

Hezky den preje a dekuje Renata

Renato, nerad bych sděli nepravdu, proto se jen domnívám.

" zda znalec musi mit pristup i do bytu souseda,"dobrý znalec nemusí jít k sousedům, aby poznal závady

" desky maji zhruba jaky efekt"bohužel jsem se nezůčastnil měření, ale uřčitě to nebude o 50%.

modreticho.cz/...

je tam video a ukázky s výpočty

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]