Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokládka lina / pvc podlahy bez lepení

Od: rdimir odpovědí: 8 změna:
Plánuji položit si lino / pvc podlahu sám. Chci se zeptat zda mohu krytinu položit volně bez lepení - viz přiložený půdorys. Lino bude v obýváku, kuchyni, jídelně, chodbě a pokoji 1.09. Podklad je zbroušený anhydrit. Lino bude s filcem. Mám teplovodní podlahové topení. Pokladač v Brenu mi řekl, že lino nelepí. V jiném obchodě mi řekli, že by mohl být porblém kvůli podlahovému topení. Jelilkož je doba jaká je, snažím si spoustu věcí dodělat sám a protože není moc času, tak se snažím postupovat co nejjednodušejí a nejrychleji, ale nechci samozřejmě abych měl v budoucnu problém. Navíc jsou to věci které většinou dělám poprvé a nejsem zrovna řemeslný talent. Je dost možné, že bych to dokázal přilepist blbě.
Pokládka lina / pvc podlahy bez lepení

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

0x

Lino se lepí, ale většinou tak max v nějakých provozech nebo veřejných budovách, kde je velká fluktuace lidí a hrozilo by shrnování a tyhle věci...na běžné domácí užívání jenom položit...zbytek podrží nábytek

rdimir
hodnocení

Děkuji, akorát možna přechod z jídelný do obýváku by se mohl přilepit

krtek6

ty přechody stačí podlepit oboustranou izolepou...cca 10cm na každou stranu od hrany

hodnocení

0x
Lino prilepte po obvodu mistnosti, staci 10cm pas. Urcite lepit u dveri. Lino by melo byt vhodne pro podlahove topeni.
Možná u dveří, to ano. Ale rozhodně nelepit kolem dokola 10 cm.
rdimir
hodnocení

To se mi taky nezdá. lino s vlivem teplot může trochu roztáhnout, proto se tam nechává diletace. Když budou kraje přilepené. byly by tam podle mě bubliny

Jenom ho prilepte, i na podlahu s podlahovym topenim se lepi. eamadeo.cz/...

hodnocení

0x
No nevim nevim. Me pokladali lino s filcem, lepili to a hlavne se tam delaji docela bubliny pri pokladce, ty vyhaneli valcem. Asi bych se toho u mensich mistnosti nebal. dalsi vec, spoje je potreba dobre slepit k sobe. Je na to primo takove tekute lepidlo. Pokud to poctive neslepite, tak casem se diky zanaseni necistotama spoj velmi zvyrazni.
Jinak jsem s tim spokojen az na jednu nevyhodu, ze tam kde jednou umistite nabytek, zustane otisk nohy nejspise naporad. Takze to neni pro lidi, kteri maji v oblibe jednou za rok prestavovat nabytek. Pro takove jedine tvrde lino a ro je defakto jako dlažba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]