Plánuji položit si lino / pvc podlahu sám. Chci se zeptat zda mohu krytinu položit volně bez lepení - viz přiložený půdorys. Lino bude v obýváku, kuchyni, jídelně, chodbě a pokoji 1.09. Podklad je zbroušený anhydrit. Lino bude s filcem. Mám teplovodní podlahové topení. Pokladač v Brenu mi řekl, že lino nelepí. V jiném obchodě mi řekli, že by mohl být porblém kvůli podlahovému topení. Jelilkož je doba jaká je, snažím si spoustu věcí dodělat sám a protože není moc času, tak se snažím postupovat co nejjednodušejí a nejrychleji, ale nechci samozřejmě abych měl v budoucnu problém. Navíc jsou to věci které většinou dělám poprvé a nejsem zrovna řemeslný talent. Je dost možné, že bych to dokázal přilepist blbě.
Lino se lepí, ale většinou tak max v nějakých provozech nebo veřejných budovách, kde je velká fluktuace lidí a hrozilo by shrnování a tyhle věci...na běžné domácí užívání jenom položit...zbytek podrží nábytek
rdimir
Děkuji, akorát možna přechod z jídelný do obýváku by se mohl přilepit
krtek6
ty přechody stačí podlepit oboustranou izolepou...cca 10cm na každou stranu od hrany
Možná u dveří, to ano. Ale rozhodně nelepit kolem dokola 10 cm.
rdimir
To se mi taky nezdá. lino s vlivem teplot může trochu roztáhnout, proto se tam nechává diletace. Když budou kraje přilepené. byly by tam podle mě bubliny
No nevim nevim. Me pokladali lino s filcem, lepili to a hlavne se tam delaji docela bubliny pri pokladce, ty vyhaneli valcem. Asi bych se toho u mensich mistnosti nebal. dalsi vec, spoje je potreba dobre slepit k sobe. Je na to primo takove tekute lepidlo. Pokud to poctive neslepite, tak casem se diky zanaseni necistotama spoj velmi zvyrazni. Jinak jsem s tim spokojen az na jednu nevyhodu, ze tam kde jednou umistite nabytek, zustane otisk nohy nejspise naporad. Takze to neni pro lidi, kteri maji v oblibe jednou za rok prestavovat nabytek. Pro takove jedine tvrde lino a ro je defakto jako dlažba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.