Dobrý den. Zvýšili mi od září nájem o víc jak 20 %. Četla jsem na internetu, že to víc jak 20 % nemá být. Jak je to tedy? Děkuji za odpovědi. O kolik Vám zvýšili nájem?
Může se zvýšit jakkoli až do úrovně běžného nájemného. Poptávka po nájemním bydlení stoupá a s tím musí stoupat i cena. Mimochodem, když peníze rapidně ztrácejí hodnotu, je zbytečně počítat nějaká procenta.
1) určitě máš smlouvu na dobu neurčitou? Nebo se ti jen od září prodlužuje smlouva na dobu určitou o další období? Případně máš sjednanou inflační doložku ve smlouvě?
2) kolik činil holý nájem bez záloh na tu smlouvu na dobu určitou před zvýšením a kolik Činí holý nájem po zvýšení?
Nedávno se tu o tom diskutovalo, padlo tam něco o inflační doložce, to jde mimo běžné zvýšení nájmu,ne?
doplněno 07.09.22 08:50:
Jde to mimo mě, takže se nijak o nájmy nezajímám, ale pokud je teď inflace řekněme dvacet procent, tak to jsou teda majitelé bytů dost v pr...?
krtek6
ne...to by pak jaxi postrádalo smysl tam mít nějakej strop...
krtek6
však nikde není napsané, že když máš byt nebo hypotéku, že musíš za každou cenu vydělávat a je to zákon...to je jen taková mylná domněnka tady těch lidí...znovu opakuju..."riziko podnikání"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.