Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšení nájmu

Od: nikc® odpovědí: 10 změna:
Dobrý den. Zvýšili mi od září nájem o víc jak 20 %. Četla jsem na internetu, že to víc jak 20 % nemá být. Jak je to tedy? Děkuji za odpovědi. O kolik Vám zvýšili nájem?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

4x

max o 20% za 3 roky...tzn...během 3 posledních let nesmí přesáhnout zvýšení 20%

hodnocení

O 32 % mi to zvýšili.

Ale jen letos? Loni ani předloni nic?

hodnocení

Ringo, ano 5 let nic. Až nyní.
krtek6

tak to má blbé...mu to vraťte, že přeročil zákonen stanovený limit zvýšení...samozřejmě musíte počítat s tím, že může dělat škodnou

kmet
hodnocení

3x

Může se zvýšit jakkoli až do úrovně běžného nájemného. Poptávka po nájemním bydlení stoupá a s tím musí stoupat i cena. Mimochodem, když peníze rapidně ztrácejí hodnotu, je zbytečně počítat nějaká procenta.

dred
hodnocení

2x

1) určitě máš smlouvu na dobu neurčitou? Nebo se ti jen od září prodlužuje smlouva na dobu určitou o další období? Případně máš sjednanou inflační doložku ve smlouvě?

2) kolik činil holý nájem bez záloh na tu smlouvu na dobu určitou před zvýšením a kolik Činí holý nájem po zvýšení?

hodnocení

0x

Nedávno se tu o tom diskutovalo, padlo tam něco o inflační doložce, to jde mimo běžné zvýšení nájmu,ne?

doplněno 07.09.22 08:50:

Jde to mimo mě, takže se nijak o nájmy nezajímám, ale pokud je teď inflace řekněme dvacet procent, tak to jsou teda majitelé bytů dost v pr...?

krtek6

ne...to by pak jaxi postrádalo smysl tam mít nějakej strop...

krtek6

však nikde není napsané, že když máš byt nebo hypotéku, že musíš za každou cenu vydělávat a je to zákon...to je jen taková mylná domněnka tady těch lidí...znovu opakuju..."riziko podnikání"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]