Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trubka ve štěrkové vsakovací jámě - zasypat až nad ní?

Od: petrrr odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, na internetu jsou různé názory a fotky, tak se chci zeptat - mám jámu zasypat nad úroveň trubky, aby nebyla vidět? Je tedy asi jedno, že bude štěrk v jejím ústí, voda ho obteče. Ale když vezmu, jak citlivé jsou podle manuálu k pokládce (žádné kamínky v podsypu atd.), tak její uložení na štěrku a zasypání je docela vtipné :)

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Proveďte to dle projektu.
prtrrr

V projektu to není, tam je uveden rozměr jámy, ale neuvádi, v jaké výšce jde potrubí a tím pádem zda bude nad nebo pod útovní štěrku. Ale selským rozumem musí být pod, jinak by tam propadla geotextilie se zemimou a jakoby to ucpala.

Ale ano, dejte nad trubku cca 20cm štěrku a je hotovo.

olinl
hodnocení

0x
Držel bych se postupu výrobce. Je možno dát foto zmíněné situace, líp se zhodnotí možnosti.
petrrr

Výrobce štěrkových jam? :))

petrrr

Foto tu nemám, alw je to obyč jáma plná štěrku, který je teď na úrovni trubky. Ale jak přemýšlim, musí být zasypaná, jinal ny tam propadala geotextilie se zemimou.

olinl

Omlouvám se, špatně jsem četl.. Měl jsem za to, že budete zachytávat dešťovku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]