Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak byste řešili naši podlahu?

Od: yvetka odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

před pár dny jsem tu dala otázku týkající se fakturování u podlaháře. Nakonec jsem s ním spolupráci ukončila jelikož se nám nepodařilo domluvit. Nyní hledám nového podlaháře a mám více času na rozhodování o tom, jak podlahu uděláme.

Aktuální situace je taková, že jsou na zemi pouze dřevěná prkna a v části místnosti je dlažba a malý kus vylitý betonem, jelikož se jedná o starý prvorepublikový byt a v místnosti byla původně kamna.

Místnost má rozměry 3,08 x 5,8m. Podlaha je také křivá. V části u dlažby jsme v dobré výšce, která je pro náš byt vhodná kvůli dvěřím atd a u okna jsme o 2-3cm níže. Podlahář to chtěl přebrousit, zpenetrovat pískovou penetrací a vylít 25mm nivelace s vlákny, aby se podlaha vyrovnala. Na to by se lepilo PVC. Vzhledem k ceně mi už ani tolik nejde o rovnou podlahu, jelikož jen pouhá nivelace stála v tomto množství přes 25 000Kč. Ráda bych měla v místnoti zátěžové PVC xtreme z Brena a okolo místnosti lemovku či lamelu.

Další podlahář mi psal, že je také možná varianta dát pryč prkna a v místnosti udělat podklad pomocí hranolů, liaporu a OSB desek. To je ale předpokládám hodně nákladná varianta.

Také je tu asi možnost dát na pkna OSB desky a na to PVC, ale zdá se mi více zdá varianta např. 10 mm nivelace s vlákny a na to lepit PVC.

Přikládám fotky. Aktuálně je vymalováno a v místnosti nejsou wafky ale radiátor. V místech. kde byla kamna bude nyní kuchyňská linka.

Předem všem moc děkuji za odpovědi!

Jak byste řešili naši podlahu?
Jak byste řešili naši podlahu? #2
Jak byste řešili naši podlahu? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, toto se dříve řešilo vcelku levně položením desek ze sololitu a na ně buď lino nebo koberec. A fungovalo to, tak o tom uvažujte. Zdravím!

hodnocení

2x

Úplně stejnou podlahu jsme měli i ze základem na kamna, vyřešeno na sucho položením OSB desek, v místech kde je to nutné, vypodložit a vše přitáhnout k původní podlaze. Pak pokládka kvalitního lina, do kterého se nic nevtlačí např. nohy od židle, stolu apod...Vše po 7 letech rovné a bez ďolíků,...

hodnocení

2x

Pod těma prknama je co? Tipuju, že je to v přízemí a na hlíně, strusce nebo podobné hmotě.

Pokud ano, tak na nějaké obskurní hrátky s hranolkama a dřevotřískou zapomeňte. Budete to muset celé vybourat a udělat základovou desku z betonu s dobrou hydroizolací. Pak můžete uvažovat o tom, jestli si tam dáte kobereček nebo co... Prostě celý zrguntu. Nějaké hrátky s přebrušováním a podobnými záležitostmi nechte na parkety do paneláku.

Upřímně vás lituji. Tyhle staré baráky jsou na mašli, pokud musíte řešit desítky tisíc a ne vyšší jednotky milionů.

yvetka
hodnocení

Pod prkny jsou už trámy. Jsme 5. patro.

hodnocení

2x
Já bych šel cestou liaporu + OSB + Durelis (má hladký povrch) ty dvě vrstvy do kříže, pořádně slepit a prošroubovat.
Sám to mám doma kuchyň+jídelna+chodba, na tom lepený vinyl. Podlaha byla hotová za den svépomocí (ve třech lidech), druhý den se mohl lepit vinyl.
Ikdyž se teď dívám, že by máte jen 25mm místa, já tam měl 70-100mm (25 mm měly jen desky).

guma
hodnocení

2x

Já bych starou podlahu nechal, vypadá dobře, ušetřite hodně peněz. Pouze pořádně uklidit. Dát lino nebo koberec nic jiného, žádné osb desky ani nivelačku. Pod to se nikdo nebude dívat.

hodnocení

2x

Takovou podlahu jsem celkem nedávno dělal levným způsobem na pronájem s celkovým navýšením tloušťky cca 1cm. Položil jsem kročejovou izolaci - tvrdší desky z hobry cca 6mm a na to vinylové šablony na zámek. Mírné nerovnosti to překlene ale řekl jsem rovnou, že pokud se zámky rozlezou , je to vlivem nerovnosti podkladu, za což nedávám záruku. Asi to funguje, v provozu cca od ledna. Pokládka šla dobře, zámky se všude 100% spojily.

Pokud to chcete mít pořádně, budete muset prkna i dlažbu vytrhat, včetně povalů. Dost možná i vybrat původní násyp(pravděpodobně suť) a zabývat se novým návrhem nejlépe systémové suché podlahy . Systémová suchá podlaha je principiálně lehký násyp a do něho se pokládají různé desky vždy křížem. Systémové podlahy mají např. firmy Knauf,Rigips atd.

yvetka
hodnocení

Dobrý den, jelikož s tím máte zkušenost, nemohli bychom se nějak domluvit na tom, že byste u nás tu podlahu udělal? Byt se nachází v Praze.

yvetka
hodnocení

Ještě přikládám dvě fotky.

Jak byste řešili naši podlahu? #4
Jak byste řešili naši podlahu? #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]