Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před pár dny jsem tu dala otázku týkající se fakturování u podlaháře. Nakonec jsem s ním spolupráci ukončila jelikož se nám nepodařilo domluvit. Nyní hledám nového podlaháře a mám více času na rozhodování o tom, jak podlahu uděláme.
Aktuální situace je taková, že jsou na zemi pouze dřevěná prkna a v části místnosti je dlažba a malý kus vylitý betonem, jelikož se jedná o starý prvorepublikový byt a v místnosti byla původně kamna.
Místnost má rozměry 3,08 x 5,8m. Podlaha je také křivá. V části u dlažby jsme v dobré výšce, která je pro náš byt vhodná kvůli dvěřím atd a u okna jsme o 2-3cm níže. Podlahář to chtěl přebrousit, zpenetrovat pískovou penetrací a vylít 25mm nivelace s vlákny, aby se podlaha vyrovnala. Na to by se lepilo PVC. Vzhledem k ceně mi už ani tolik nejde o rovnou podlahu, jelikož jen pouhá nivelace stála v tomto množství přes 25 000Kč. Ráda bych měla v místnoti zátěžové PVC xtreme z Brena a okolo místnosti lemovku či lamelu.
Další podlahář mi psal, že je také možná varianta dát pryč prkna a v místnosti udělat podklad pomocí hranolů, liaporu a OSB desek. To je ale předpokládám hodně nákladná varianta.
Také je tu asi možnost dát na pkna OSB desky a na to PVC, ale zdá se mi více zdá varianta např. 10 mm nivelace s vlákny a na to lepit PVC.
Přikládám fotky. Aktuálně je vymalováno a v místnosti nejsou wafky ale radiátor. V místech. kde byla kamna bude nyní kuchyňská linka.
Předem všem moc děkuji za odpovědi!
Dobrý den, toto se dříve řešilo vcelku levně položením desek ze sololitu a na ně buď lino nebo koberec. A fungovalo to, tak o tom uvažujte. Zdravím!
Úplně stejnou podlahu jsme měli i ze základem na kamna, vyřešeno na sucho položením OSB desek, v místech kde je to nutné, vypodložit a vše přitáhnout k původní podlaze. Pak pokládka kvalitního lina, do kterého se nic nevtlačí např. nohy od židle, stolu apod...Vše po 7 letech rovné a bez ďolíků,...
Pod těma prknama je co? Tipuju, že je to v přízemí a na hlíně, strusce nebo podobné hmotě.
Pokud ano, tak na nějaké obskurní hrátky s hranolkama a dřevotřískou zapomeňte. Budete to muset celé vybourat a udělat základovou desku z betonu s dobrou hydroizolací. Pak můžete uvažovat o tom, jestli si tam dáte kobereček nebo co... Prostě celý zrguntu. Nějaké hrátky s přebrušováním a podobnými záležitostmi nechte na parkety do paneláku.
Upřímně vás lituji. Tyhle staré baráky jsou na mašli, pokud musíte řešit desítky tisíc a ne vyšší jednotky milionů.
Takovou podlahu jsem celkem nedávno dělal levným způsobem na pronájem s celkovým navýšením tloušťky cca 1cm. Položil jsem kročejovou izolaci - tvrdší desky z hobry cca 6mm a na to vinylové šablony na zámek. Mírné nerovnosti to překlene ale řekl jsem rovnou, že pokud se zámky rozlezou , je to vlivem nerovnosti podkladu, za což nedávám záruku. Asi to funguje, v provozu cca od ledna. Pokládka šla dobře, zámky se všude 100% spojily.
Pokud to chcete mít pořádně, budete muset prkna i dlažbu vytrhat, včetně povalů. Dost možná i vybrat původní násyp(pravděpodobně suť) a zabývat se novým návrhem nejlépe systémové suché podlahy . Systémová suchá podlaha je principiálně lehký násyp a do něho se pokládají různé desky vždy křížem. Systémové podlahy mají např. firmy Knauf,Rigips atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.