Nejste přihlášen/a.
Má někdo zkušenost s vařením v měděném nádobí? Jak moc se jídlo připaluje? Vařím na plynu. Jsem zvědavá na vaše názory a zkušenosti praktické. Dík!
Karle,karle,jen bys chlastal!Také jsem přesvědčen,že samotná měď není moc příznivá jídlu.Ani neznám nádobí,které by bylo z mědi vyrobeno.spíše se používá na kontaktní část dna,kde zesílení je provedeno měděnou deskou,která pomáhá výtečnému vedení tepla.Kdysi jsme měli měděný kotlík,ale ten byl uvnitř pocínovaný,
JABRAKA
doplněno 12.04.10 07:20:Skutečně jsem našel odkaz na italské měděné nádobí,ale je určitě vybaveno cínovým povlakem a ještě teflonovou vrstvou.
JABRAKA
Meden nadobi je dnes vyrabeno bezpecne a s nerezovou vlozkou nebo rucne cinovane. Nejlepsi je asi z nerezovou vlozkou.
Z vlastni zkusenosti znam francouzske medene nadobi Mauviel radu M heritage na strankach www.mauviel.cz. Maji nejlepsi vyber.
Udrzba je jednoducha staci pouzivat na medenou cast psatu na med za mokra :o)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.