Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupelna ve dřevostavbě

Od: pavelprochazka odpovědí: 5 změna:
Zdravím.Renovuji dřevostavbu ze 70-tých let.Stěny jsou ze dřevěných panelů.Konkrétně mi jde o koupelnu.Bývalý majitel měl rovnou na dřevěných panelech tapety které jsou roztrhané.Já bych nejraději kachle.
Mezi panely jsou schody +-3mm,sem tam je mezara 3mm (asi se hýbou panely) a mám představu že bych to srovnal heraklitem kterého mám docela dost.Jde o velice malou koupelnu a tak bych chtěl co nejmenší tloušťku stěny.Rošt pod heraklit by zabíral moc místa. Představoval jsem si našroubovat heraklit rovnou na panely,na to perlinku,lepidlo,tekutou lepenku a kachle.Myslíte že je tento postup možný?Popř. nemáte jiný nápad.Děkji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak máte silný Heraklit? Já bych dal desky Cetris, na to buď fasádní barvu, nebo obklad.

pavelprochazka
hodnocení

Mám dost heraklitu 15mm a tak bych ušetřil.

...Představoval jsem si našroubovat heraklit rovnou na panely,na to perlinku,lepidlo,tekutou lepenku a kachle
ušetřil?

OK, klidně to tak udělejte...

hodnocení

0x

Mělo by to tak být v pořádku, otázka je ještě jeho připevnění, jestli se to nebude špatně šroubovat,Některé desky,zuvláště cementové jsou pro šroubování dost tvrdé. Potom by přicházelo v úvahu epení např.na terče sádrovým pojivem např.Perlfix nebo zkusit tenkovrstvé lepení cementovým lepidlem jako u obkladu na silnější hřeben

toms
hodnocení

0x

Viděl jsem nalepené obkladačky (lepidlo C1T klasika obyč) i na sololitových a nepodložených deskách! Dělalo to prasátko (stylem po mě potopa), a už jedna obkladačka po 10 letech odpadla. Takže možná je opravdu cokoliv.

Když na to přijde, tak to můžete zkusit nalepit i na ty panely bez srovnání, spáry nespáry :) Tedy pokud neděláte dílo na nejméně 100 let, jak je v Čechách zvykem (všechno přehnaně moc důkladné).

co jsem viděl, tak už věřím tomu, že pár let či desítek vám to vydrží i bez složitého srovnávání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]