Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno!
Četl jsem, že nevýhodou štěrkových jam je postupné zanášení jámy hlínou. Přemýšlím, proč se tedy po stranách nepoužívá třeba nopová foĺie namísto geotextilie, která by zabránila průniku zeminy do štěrku? Případně i shora s odtoky po stranách?
Mám připravenou jámu a nemou se nikde dočíst, jakou geotextilii (gramáž) použít, věděl by někdo, ideálně i se zdrojem dané informace? Děkuji
Dobrý den, nopovka není vodě propustná, tak by se voda mohla vsakovat jen dnem směrem dolů. To chvilku funguje a potom se tam udělá kaverna. Při použití voděpropustné geotextilie se voda může vsakovat i do boků jámy, tedy rovnoměrně a každým směrem. Přes geotextílii by se hlína dostat neměla. Zdravím!
petrrr - k tomu jsem se vyjadřovat nechtěl, protože zas takový odborník nejsem. Ovšem, určitě Vám to zde někdo doplní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.