Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkrátil jsem led pasek na světlu a nesviti

Od: hansikii* odpovědí: 3 změna:
Ahoj zkrátil jsem led svetlo, které tvoří dvě řady led pásků, avšak nesviti. U klasických led pasků jsem zvyklý krátit bezne a funguji, tady ne a nevím proč. Dekuji za rady.
Zkrátil jsem led pasek na světlu a nesviti

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jak již bylo řečeno, led pásek je určen pro proudové zdroje. Některé mají stabilní výstupní napětí ale většinou pracují v určitém napěťovém rozsahu. Zkrácením led pásku jste změnil jeho napájecí napětí, které se tímto dostalo mimo provozní rozsah zdroje. Nevím, jak je tento led pásek zapojen, ale pokud je napájen z jedné strany, tak jste přestřižením přerušil obvod.

cl
hodnocení

1x
Bo ve světlech je většinou proudový nikoliv napěťový zdroj. Takže úplně jiné zapojení.
hansikii*
hodnocení

A řešení, oprava?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]