Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatéká nebo se jen rosí?

Od: martint07 odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

Máme vodu taženou z WC do koupelny, kde je kromě nástěnné baterie také ventil k pračce. Cca před 3 lety bylo na WC mokro. První, co mě napadlo, že je problém u odpadu u vany či omyvadla, ale tam bylo sucho. Po chvíli jsem si všiml, že voda teče "ze zdi" u baterie. Dotáhl jsem matici, která je u pračkového ventilu a vypadalo to, že je to ok. Jistotu jsem však neměl, tak jsem dal mezi kryt baterie a kachličky papír... byl suchý.

Mezitím cca před rokem proběhla výměna toho ventilu (instalatérem),

Teď jsem měl mokro v koupelně. Nejspíše jen zateklo při sprchování. Ale i tak jsem zase zkusil test s papírkem a je po pár desítkách minut trochu mokrý. Voda ze stěny neteče, všude je sucho.

Zkoušel jsem to utáhnout, ale už to moc nejde. Může tam zatékat? Nebo myslíte, že jde jen o orosení kovových částí pod krytem baterie. Protože třeba ta matice pračkového ventilu je mokrá pořád, stejně jako kovová část potrubí na WC, když se třeba pere apod.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Muze to byt zatekani pod krytky baterie, pod krytkama to zasilikonujte, ale i dirava kovova trubka.

hodnocení

0x

Můžou to být oba problémy,které popisujete

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]