Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, potřebovala bych vědět zda někdo nemá zkušenost na koho se obrátit s touto situací.
Dnes nám na vchodové dveře do domu vyvěsili oznámení, že od pondělí na přibližně 5 týdnů nebude možné používat hlavní vchod z chodníku přes schody do domu, protože se bude chodník opravovat a máme chodit pouze zadním vchodem. Zadní vchod není téměř osvětlen a musí se k němu jít cca 50 metrů přes trávu kde všichni v okolí venčí psy.
Volala jsem na úřad jak to bude pořešeno, že nechci chodit v noci z práce obalená ho. nama a paní mne odbyla, že to tu chvíli snad vydržíme.
Jedná se o celou řadu paneláku / 8 vchodů / kde já vlastně můžu být ráda, že bydlím v předposledním vchodě, protože ti co bydlí uprostřed půjdou po tmě tím psím záchodem mnohem dál. Bavila jsem se i se sousedy a všichni jsme touto situací opravdu "nadšení" . Hlavně nikdo nechápe proč se bude chodík opravovat, když je v cajku.
Pokud má prosím nějakou radu, tak děkuji za odpověď.
Děkuji všem za rady. U některých rádců, kteří mi přišli u jiných odpovědí normální, mi zůstává rozum stát. Doufám jen, že je to tím, že jste se špatně vyspali a po celém pracovním týdnu jste jen vysílení.
Všude stejný. Jasně, že je to nepříjemný se na pár týdnů uskrovnit. 8 vchodů, to je tak 80 bytů, nějakých 200 lidí? A všichni budou pátrat, kdo by to za ně vyřešil... Za dobu, kterou strávíte planými diskusemi, byste měli cestičku 10x pohrabanou, 100 metrů kvalitního stavebního provázku přijde do stovky a nějaké klacky k zapíchnutí do země, aby bylo provázek na co přivázat, snad najdete. A že vám to ti psi znovu poserou? A na chodníku snad ne?
Souhlasím. A jen dodám, že i bez tyček a provázku bude pěšinka velmi brzy patrná. A psi na chodnících a pěšinkách nekadí. Alespoň tedy všichni ti, co jsem kdy měla. Navíc ve dne to chce se holt více dívat pod nohy, za tmy to jistí baterka.
A to u vás majitelé psů po nich neuklízí? To byste měli na schůzi vyřešit,vždyť si tam můžou hrát děti, můžou do toho upadnout, neumím si představit, že bych to někde nechala. I na procházku s sebou beru sáčky. A to se mi špatně ohýbá ! Jinak u nás, když dělali chodníky,museli jsme parkovat dost daleko, nedalo se k nám vůbec jet, jen opatrně chodit po lávkách . A to záleží na počasí,jak dělníkům půjde práce od ruky ! U nás jim to trvalo o 3 týdny déle než slibovali. No, ale přežili jsme to a s výhradami jsme spokojení.
Radu mam. Zajdete na Akademii ved, Ustav pro jazyk cesky a zazadejte o zapsani noveho hesla do slovniku. Heslo bude popsano vasi nestastnou situaci a nazev navrhuji napr. Vrchol civilizacni retardace.
Většinou se tato situace řeší kovovými lávkami se zábradlím ze silnice ke schodišti, ale nevím jak jsou u vás "schopní" na Obecním úřadě a jak firma provádějící?opravu? chodníku, aby to připrvily tak, aby to všem vyhovovalo.
Děkuji, asi jste jediný pochopil o co mi jde. Za celou řadou bytovek je něco jako mini louka, která je lemována tůjemi či co to je. Přístup ke vchodům je jen ze stran. Jinak se nelze do domu dostat. Bydlí tu hodně starých lidí kteří venčí psy tak, že jdou z domu právě k tomu zadnímu vchodu a tam psy vypustí, aby se vyvenčili.
Bohužel jsem předpokládala, že právě něco jako lávky po celé délce bytovek budou. A doufám, že budou, protože těch stížností jsem slyšela opravdu hodně. Jedni ze sousedů museli odložit i stěhování, protože by nebylo jak přistavit auto.
U hlavního vchodu budou dělat i nové schody, takže tama se člověk opravdu nedostane.
Ještě jednou díky.
Ono se to úplně stoprocentně takto vyřešit nedá,ale v kombinaci chodit např. přes vedlejší vchod a poté sklepem do vlastního vchodu, pak ano. Vchod by musel být po dobu realizace stále otevřený. Po realizaci prvního vchodu se situace prohodí. Ti z vedlejšího vchodu budou chodit přes váš nový, zatímco jejich bude v realizaci
Bydlíte v "králíkárně" pod jednou střechou s několika partajema a stěžujete si na psy?
V RD se Vám toto nestane. Paní Vás odbyla což je naprosto vpořádku v dané situaci.
Nechtěla by jste příště zlaté kliky na dveřích hlavního vchodu?
Krátíte si cestu přes trávu a nebo ke všem vchodům vede normálně chodník? Aha, že. Takže nekratší cestou výkaly.
Každý má doma svítilnu, tak si na cestu sviťte.
Jednoduché řešení je vždy to nejlepší na řešení dočasné situace.
Lidi blázní k vůli provizorní cestě. Co budou dělat, až vypnou v daném úseku ulic proud k vůli opravě? Budete se věšet?
Jednoduše na společné schůzi nařiďte všem pejskařům uklidit trávník za domem. To je přece problém vašeho sídliště a nezodpovědných majitelů psů. Co s tím má společného úřad?
A jak budou pátrat po těch, kteří neuklízí od těch, kteří uklízí. Si to představujete jak Hurvínek válku.
Magistrát má povinnost čistit město od vajglů, žvejk i ho*en skrz technické služby.
Peníze vybírá každoročně od pejskařů na poplatcích. Kruh je uzavřen.
Jasně, že na ulicích a veřejném prostranství ANO. Ale magistrát nebude uklízet každý kus trávníku u každého paneláku, to už je záležitost obyvatel domu.
Nov -vy se ale šeredně mýlíte! Nebo vy klidně na své náklady uklízíte za osoby, společnost organizaci která má toto placené a v povinnostech? Už Vás vidím! Za toto jsou placeny technické služby, služby města atd, jak se to kde jmenuje...
I když bydlím na sídlišti, tak kolem našeho domu žádné psí ho..a nejsou. V okolí je spousta psů, ale majitelé exkrementy sbírají. Technické služby našeho města čistí ulice, sečou trávníky, starají se o květinové záhony, okrasné dřeviny i stromy. MÚ má na svoji webovou aplikaci Hlášení závad, která umožnuje občanům upozornit na nějaký problém ve svém okolí. Dříve jsme pořádali každé jaro úklid kolem domu, nyní už to není potřeba. Koneckonců všechno je o lidech, pes za svého páníčka nemůže.
Připomíná mi to obec, kde měli špatnou cestu, nadávali starostce, aby s tím něco udělala. Po letech se silnice začala opravovat, lidé opět nadávali na starostku, že se nemůžou dostat autem až ke vchodu, že je rámus, prach a ta cesta nebyla tak špatná..
Doporučím Vám, obejít všechny nájemníky, domluvit se, aby pejsky venčili jinde, pak bude trávník bez hovínek. Domovníka požádat, aby udělal nad zadním vchodem dočasné světlo, které Vám posvítí na zadní vstup.
Kolik bylo těch sousedů, kteří se diví?
Na hloupé řeči gumidka a podobné vůbec nereagujte, nestojí za rozčilování. Vchod určitě bude dále použitelný, ta zpráva tam je jen pro to, kdyby se na opravovaném chodníku někomu něco stalo, třeba výron nebo úraz při pádu, aby byli kryti, kdyby dotyčný požadoval náhradu. Uvidíte podle situace. Zadní vchod ale má určitě přístup po chodníku a ne přes louku, a osvětlení není nikde povinné, to si opravdu musí každý řešit sám. Baterka v kapse váží pár dekagramů, nemůžeme žádat něčí servis na každém kroku. Mějte pěkné dny!
Mě to přišlo taky hloupé, když je to na pár dní a řeší se to na internetu jako otázka života a smrti.
Každopádně jsem popsal možné důvody a řešení.
Mě na tom nejvíc baví (možná špatný výraz), když mám nějaké problémy co akuálně řeším a na okamžik ze mě hned spadnou, když čtu, že někdo má ještě horší jako třeba tazatelka a trápí se tím daleko víc.
Co je proti tomu boj s magistrátem o stavební povolení nebo posečení chodníku, kde dlaždicemi prorůstá plevel hned u RD, přitom technické služby o metr přes chodník trávník posečou až k silnici bezproblému...
Na druhý "problém" jsem to křoviňákem posekl sám a žíly mi to neutrhlo.
Ale možná bych měl taky založit dotaz...
Další možností je, že budeš zákaz ignorovat a chodit domů přes staveniště, určitě nebudeš sama. Četník tam jistě pořád stát nebude, mírně hrubí můžou být jen dlaždiči a to jen dopoledne tj v pracovní době. Teď už asi opravu chodníku nevrátíš, o dění ve svém městě jsi se měla aktivněji zajímat mnohem dřív, tak holt budeš muset trochu nepohodli chvíli zvládnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.