Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Neměl by být ten ventil otočen tou výpustí dolů?Udajně je to jedno.Mě se to moc nezdá.
Děkuji.Hana
Máte to správně, taky se někdy vkládá mezi bojler a pojišťovací ventil expanzní nádoba, ale to jen tak na okraj, záleží na situaci.. ...
přijde mi divné,že za dva dny provozu přes něho nevytekla ani kapka vody,termostat je nastavený někde uprostřed,ze starého bojleru přes ten ventil denně vyteklo tak dva litry
Je to vpohodě. Mmchdm, docela čučavá montáž, hezky udělané, vídávám výrazně horší (i u mě doma, mou práci.). Jen vypušťáky dva jsem ještě neviděl. Anebo tam chcete připojovat hadici na teplou vodu?
Peter, to má vlastně logiku, bo by voda zůstala v té trubce. Dík, opět jsem se něco naučil.
Mal som to takto na chate, kde som musel vypustat kvoli ochrane pred mrazom kazdu kvapku (pre istotu).
Ventil sa otvara az pri tlaku vyrazne nad nad 600 kPa = 6 bar, kedze to je max bezny tlak dodavany vodarnami. Je tam silan pruzina, voci ktorej tlaci rozpinajuca sa voda. Gravitacna sila je voci tomu zanedbatelna, poloha ventilu je lubovolna. Voda prenikajuca do hadicky sa v pohide vytlaci aj meter nahor.
Je zcela lhostejné, jetli je pojišťovák přetokem nahoru, dolů, nebo třeba našikmo. Pascalův zákon o šíření tlaku v kapalinách je snad jasný, ne? Jediné, co je důležité, je srávně namontovat tento ventil - on to není jen pojišťovák, ale je v tom i zpěťák. Proto to musí být namontováno tak, aby voda protékala v směru šipky na boku toho ventilu. Ale kdyby to namontovali obráceně, rychle byste to zjistil - do bojleru by nic neteklo
Jedno to neni, pokud neni kuželka svisle tak je vychylovaná gravitací a hůž dosedá na sedlo = častěji blbě zavírá. Pokud je svisle dolu tak se může voda dostávat do pružiny (ne všude je dokonale těsná oddělovací membrána) a do vedení kuželky, tam pak zarůstá.
Svisle nahoru jak to je na fotce je správná a nejlepší poloha, přestože výrobce dovoluje polohu libovolnou (ale výrobci taky tvrdí že náplň oleje v převodovce je doživotní, motorák se má měnit po 30kkm a podobný kurvítka)
Kto uz bojler rozobral, ten vie, ze privodna rura studenej vody usti pri dne a rura pre teplu zase vedia az na vrchol bojlera. Z vypustaku pre teplu teda vytecie len pol litra obsahu asi meter dlhej rurky a dalej rurka len pomaha odtekaniu vody z druheho vypustaku, saje to vzduch. Co je zbytocne, staci otvorit naplno baterie v polohe "tepla voda".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.