Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se dělá věnec

Od: slavo® odpovědí: 7 změna:

Jak se dělá věnec na nové stavbě vím.

Cca před 40 roky jsme dělali věnec na starém baráku, ale to se měnila celá vazba.

Ale jak se to dělá na baráku s dřevěnými stropy kde se střecha nemění.

To se zvedá střecha? asi bez stropů.

Dnes jsou jiné možnosti a technologie než před 40 roky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Bez znalosti konštrukcie vašej strechy,to bude len hádanie o rôznych možnostiach z ktorých sa nemusí dať uplatniť ani jedna.

hodnocení

Já jsem to myslel obecně - i když to zvedání jsem v minulosti také viděl.

Takže to je případ od případu a každý se řeší jinak.

hodnocení

1x

Ale jak se to dělá na baráku s dřevěnými stropy kde se střecha nemění.
různě, vždy podle situace...vždy podle účelu stavby...

Když se nemění střecha, proč se má dělat věnec? Proč je třeba někam dělat věnec, když dosud tam nebyl?

hodnocení

Např. z důvodu zpevnění zdí.

doposud bylo vše OK, nic se nedělo, proč je třeba zpevňovat zeď?

Pokud se děrá rekonstrukce, zvedá se patro, je to něco jiného...

Já na baráku nemám věnec plno sousedů taky na a nemáme problém. Páč tak postavili domy kdysi a je to OK.

hodnocení

0x

Obecně se dodatečně zdivo stahuje táhly. Na starých historických objektech je to někdy viditelné. I na nových, pak jsou v rozích objektův úrovni stropů vidět různé ocelové plechy a do nich jsou zašroubované táhla na závit. Ty se hydraulicky předpínají

Jak se dělá věnec

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]