Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sklon potrubí odpadu

Od: cniper* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, na chalupě potřebujeme udělat jímku a k ní je potřeba přivést KG potrubí, délka je cca 7m. Sklon pro KG 125, který bych rád použil, se udává min. 3cm/1m. Problém je, že celý pozemek je v rovině a přemístění jímky někam jinam není možný. Prosím tedy o radu zda pro WC a umyvadlo bude dostatečný sklon 4cm/1m při použití kolen 67°. Předem díky za odpovědi a nebo nápady.

Sklon potrubí odpadu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Podle výkresu nejde potrubí vést vnitřkem budovy?Nejde ani tak o spád,ale venku bude problém i se zamrzáním v zimě,potrubí by se muselo vést ve větší hloubce.No jen samotný spád lze dosáhnout .

JABRAKA

cniper*
hodnocení

Bohužel ani vnitřkem není možné potrubí vést ...

technikjirik*
hodnocení

0x

Průměr 125 jen tak nezamrzne, protože metan z jímky to nedovolí a splašky mají také svou teplotu. Nicméně hloubka 0,5m pod povrchem je optimální. vtok do jímky bude tedy o 21cm níž než u paty domu

kjanik112*
hodnocení

0x

V praxi se to řeší tak, že čím je sklon potrubí menší,tím větší průměr potrubí se použije, tím se brání zanesení a ucpání potrubí-eventuelně lze takové potrubí snadněji propláchnout.To ale není Váš případ, sklon je dostatečný.Kdyby ten dům byl můj, tak já bych do té půlmetrové roury u domu vložil Téčko směrem nahoru s rourou a deklíkem, a udělal si tak kontrolní šachtičku.Náklady zanedbatelné a do budoucna mám kanál trvale pod kontrolou.Snadno tam jde strčit hadici a eventuelně pohodlně propláchnout.Není nad pohodlí!

cniper*
hodnocení

Děkuji za dobrý nápad, ten T-kus tam určitě použiji.

karelkarek
hodnocení

0x

To bude v pohodě, minimální spád je 2%. Hlavně nesmí na trase nikde dojít ke snížení spádu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]