Zvažují si pořídit fenomén zvaný horkovzdušná fritéza ovšem v zápětí mě napadlo že mám troubu s odvětráváním. Tak se teda ptám je v tom vůbec nějaký rozdíl?
V podstatě ne, jen fritéza má výhodu v tom, že obsahuje přímo nádobu a mřížkou, na které se potraviny dělají, a zahříváte menší prostor, z čehož plyne (tedy záleží samozřejmě i na izolaci obalu) nižší spotřeba energie, zároveň je rychleji nahřátá na provozní teplotu.
Ideální je mít horkovzdušnou fritézu i horkovzdušnou troubu. Ted jsme vyměnili starý typ fritézy za nový, skvělý z Lídlu, má osm funkcí a jsme nadšeni. Ovšem když peču kachnu, bábovku nebo dva bochánky či vánočku, přijde na řadu právě ta trouba.
Včera jsem dopékala 2 bulky na hambáče. V návodě je - dejte do vyhřáté trouby na 220 st.a pečte 8 - 10 minut. Pokud bych rozehřívala troubu, odhaduji 20 minut max výkon + pečení. Bulky jsem dopekla v horkovzdušné fritéze, celková doba byla 9 minut. Takže je rozdíl ve spotřebě elektřiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.