Nejste přihlášen/a.
Nedávno jsem v domě vyměnil všechna okna a dveře za plasťáky. Nyní ještě plánuji vytvořit otvor ve stěně na novou terasu a instalovat do něj také nové dveře. Moje požadavky jsou: sklo 3/3, trojsklo, šířka otvoru 90 cm, uzamykatelné z obou stran (tzn. styl vchodových dveří). Vzhledem k tomu, že vchodové celoplastové dveře stály přes 30 tisíc, mám obavu, že celoskleněné vchodovky by vyšly aspoň na 50 tisíc + montáž. Neznáte obchod, kde by se daly koupit hotové vchodové dveře uvedených parametrů obstojné kvality? Uzamykání z obou stran chci z toho důvodu, že jsme uprostřed řadovky, a budu tedy tyto dveře využívat též jako vchodové (z jedné strany východ na ulici, z druhé východ na zahradu + louku za domem). Díky za rady.
Asi zvolím cestu jako minule - oslovím 10 firem, co vyrábí okna/dveře. Pramos jsem měl v užším výběru už minule - nakonec vyhrála lokální firma se srovnatelně kvalitními okny, ale asi o 15% nižší cenou. Proč by na celoskleněné nedali záruku? Takové dveře se přece dávají jako vchodovky nezřídka - teda aspoň my je máme ve všech vchodech.
Obrovská škoda, že jste to neřešil v rámci výměny oken. Pokud je to větší zakázka, prodejce umí nabídnout velmi zajímavé slevy v rámci desítek procent.
Takhle když koupíte jen dveře, velké slevy nečekejte, řešením by mohly být dveře z obchodňáku, ale tam bych se bál kvality.
Jinak obecně, napište poptávku na všechny firmy v okolí a nechte si nacenit. Obejděte sousedy s čím jsou spokojeni.
Samozřejmě bych ty dveře nechal udělat společně s ostatními okny, ale problém byl, že se jedná o montovanou dřevostavbu a firma, co mi dělala zbytek, nedělá bourací aj. práce. Zkrátka vymění okna kus za kus, ale neřeže díru do dřeva, nebourá zeď apod. Možná se ptáte, proč jsem si tedy vybral tuto firmu - je to jednoduché - cena. Kvalitní okna za dobrou cenu. Než dát dalších třeba 30 tisíc za nové olištování oken firmou, udělal jsem to sám za 4000 (ano - nepočítal jsem čas, který bych strávil válením na gauči). Ty jejich slevy klidně 60% jsou stejně k smíchu. Původní cena je absolutně mimo realitu, takže 365 dní v roce jsou okna ve slevě. Lokální firmu, kterou jsem vybral, žádné takto podivné slevy nenabízela - prostě normální cena, ale asi o 15 - 20% nižší než stejná okna u konkurence, kde ovšem byly už v 60% slevě...
Ono není problém si ty dveře jen koupit bez montáže.
Otvor nachystat až bude čas a namontovat. Ale co už, to už zpět nevezmeme.
Já jsem si tím také prošel, dveře se mi líbily od Pramosu a okna od Slovaktualu.
Jenže pokud bych u Pramosu vzal jen dveře, chtěli za ně skoro dvakrát tolik co v případě že bych od nich bral všechno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.