Nejste přihlášen/a.
Dobry den mam dum 200m2 je postaven s heluz brouseny ktery se jiz zateplovat nemusi!Nekdo me vsak doporucil at ho zateplim 10cm polystyrenem ze to nevyde o moc draz nez fasada bez polys.
Je tu nekdo kdo resil stejny problem jestly ano nebo ne? je to vhodna investice do budoucna nebo je to pri 44cm zdi zpise zbytecne?Dekuji za radu
Jardo
200 metrů EPS 70F 15cm přilepení, zatažení do perlinky a nejlevnější omítka : 241Kč za metr
160 metrů EPS 70F 10cm přilepení, zatažení do perlinky 162Kč za metr
tak to můžete zítra přijet, při techto cenách mi zůstane i na barvu a dovolenou na Islandu. Zatím jsem slyšel jen o cenách které zmínil Jabraka.
alfe, se domluvíme, pro Vás ještě levněji.
Já ale píšu o ceně materiálu a hrubý rozpočet. Páč na stanovení přesně ceny je třeba minimálně fotodokumentace, počet a velikost oken, velikost dveří...
Pak ještě zasklení (Uw) věk stavitele ...
Alfe, to jsem se rozepsal a ještě to není vše.
jak u optika..."kolik vam je takovou dostanete slevu" hlavne, kdyz sleva bude z dobre ceny
Milane jen tak pro zajimavost na baraku mam tzv. polskou zed tj. dve kantky provazane cihlou na storc. Jen dve bocni steny v jedne podkrovni mistnosti zbytek je 45cm plna cihla.
5cm cihla(plna) - vzduch mezera cca 20cm - 5cm cihla(plna). Ocekavam problemy, tak jako dalsi naradu prijde zatepleni.
Prosim o hruby odhad ja silny bude potreba EPS fasadni.
Milý Stando, o slevě jsem se zmínil jen ve vztahu k Alfovi. Nejsem zastánce velké slevy v velké ceny. Uvedené ceny jsem nabízel na výpočet baráku do Lysé nad Labem. Druhý do Čívic a ceny byla aktuelní k 10.4. Za měsíc bude třeba jiná.
" vzduch mezera cca 20cm" záleží na velikosti prostoru vzduchu, páč ten sice izoluje, ale ve větším prostoru se rozproudí a je problém.
Hrubý odhad, je 15 cm a více, opět s porovnáním mnoha dalších faktorů., které zatím neuvádíte. Páč jste mi sdělil jen kousek zdi, už ne co je dole, překlady atd...
Dobrý den,
v tom případě by mne zajímal názor, zda má cenu a čím zateplit následující:
cca 100 let starý barák, přízemní v řadové zástavbě, z větší části podsklepený. Zdivo je smíšené (podle zdi pod střechou vepřovice, ale z výměny oken a různých instalací uvnitř vím, že tam jsou i klasické plné cihly). Z přední části, kde jsou dvě vytápěné místnosti má šířku 55 cm, ze dvora, kde je wc, špajz (budoucí schodiště) je 45 cm zdiva. Nahoře je zatím nevyužíváná půda, která se během letoška přestavuje na obytné podkroví. Překlady nad okny jsou ze dvou ocelových I profilů, které jsou z vnější i z vnitnřní strany doplněny cihlami (alespoň to tak vypadalo). Nad nové vstupní dveře do nevytápěné chodby jsme dali betonový překlad (z venčí opět zůstaly cihly) - původní dveře byly "samonosné" - futra tvořila překlad.
O stavu vodorovných izolací nemám přehled. Jeden roh byl při zakoupení trochu vlhký, ale co jsme začali dům stále obývat a donutil jsem souseda k opravě okapu, tak je to suché.
Moje původní idea byla 16 cm vaty od Rockwollu (nebo něco podobného) + pro jistotu obnažit základy do cca 1 metru hloubky, na dno jámy dát drenážní trubku, vyústěnou na obou koncích nad terén a zazátkovanou a celé to vysypat kačírkem.
Má smysl to provádět, nebo je to zbytečné? Díky za info. Případné doplňující informace podám, pokud je budu vědět.
P.S. Sklep nijak extra nevlhne, jen v létě se na betonové podlaze v jedné části jakoby sráží voda (podlaha vypadá jako po dešti) - ústí tam trubka ze studny, která je hned za zdí.
gotrekzagary,
obecně: hydroizolace a zateplit, Určitě zateplit.
složení Vaši zdi je podobné zde :
je tam i opuka a tloušťka až 90 cm smíšeného zdiva.
" pro jistotu obnažit základy do cca 1 metru hloubky, na dno jámy dát drenážní trubku, vyústěnou na obou koncích nad terén a zazátkovanou a celé to vysypat kačírkem."toto je zbatečné ohrožení stability stavby a suché zdi Vám to nepřinese.
gotrekzagary,
tlačíte mě někam, kan nechci.
Použijte EPS, čedič, provětrávanou izolaci, ovčí vlnu, a další. To já nemůžu za Vás rozhodnout. Může přesně sdělit, že nejlevnější je kontaktní zateplení EPS (třeba 15cm) a nejlevnější omítka SP1. Pak je desítky jiných možností, od použití druhu lepidla, izolantu, kombinace navzájem, množství druhů omítek.
to je na několk stránek psaní...
to jsem pochopil, ze to bylo pro me.
Ale vy jste pak nereagoval na trochu vetsi popis viz. dole. Je pravda, ze jsem neuvedl preklady oken dveri apod. Preklad je v cele siri zdi tj. 45cm. Vim, ze to je na mnoho dalsich informaci a ocekaval jsem, ze reknete co mam doplnit. Potreboval jsem predbezne vedet kolik budu muset dat EPS (pripadne jine izolace)jak na dutou stenu tak na obvodovou stenu. Problem je v rimse kde jsem omezeny.
Jestli to chapu dobre tak aspon 15cm na obe steny stim, ze vice tl. bude lepsi... je to tak? nemuze treba pri 25cm dochazet k problemu? Nebranim se dat max. tl. izolace resp. dostat se na predepsanou lambdu i za pouziti jineho typu izolace.
Stando, ale vy víte jak mě kontaktovat on line.
EPS 15 a více, při 25 cm se nemůže stát nic špatného, ani problém. Jiný izolant bude za jiné peníze, přesněji dražší. Proto je polyš nejčastější izolant.
Problem je v rimse kde jsem omezeny******definujte přesněji, nebo foto.
jj, kontakt mam, ale rekl jsem si, ze podobny barak co mam ja ma dalsich 60% lidi a take by tu informaci uvitali.
Ohledne te rimsy jsem to asi spatne nazval. Rimsa u strechy tam je to jasne tam toho moc nevymyslim budu muset dat speci EPS o mensi tlousce (rimsa-okap)
Ale mel jsem namysli neco jako rimsa(zdeny parapet nevim jak to nazvat) u oken pod venkovnim parapetem, ktera vycniva 15cm v cele delce oken. Reseni je osekat a srovnat se zdi nebo mene EPS. Co bude lepsi? Osobne se priklanim k osekani.
Jinak budu pocitat s 20 - 25cm EPS Fasadni - PU pena(lepidlo) to jsem potreboval vedet pro predbezny rozpocet.
ohledne slevy jsem jen reagoval na "Pak ještě zasklení (Uw) věk stavitele ..." nic vic. Kdyz budu vedet tl. izolace, tak si to spocitam sam a budu vedet zda vase cena je rozumna ci naopak a verim, ze rozumna.
Vim, ze jsem uvedl malo. Cely barak je podsklepeny a postaven z plnych cihel 45cm. Kukan v podkrovi kde jsou ty dute steny je velikosti 4,5x4,5m kde celni stena je tl. 45cm (plne cihly) a dve bocni steny, ktere jsou postaveny ze dvou kantek. Tyto kantky sedi na prekladu 60x40cm. Bocni steny zasahuji cca 60% do podkrovi kde diky vzduchove mezere ve zdi dojde k pruniku z venci. Takze se bude muset izolovat vice tato cast tj. 40% (takovy klin) a dale cely barak. Vzduchova mezera je 20x450x280 cm.
dobry den cena zatepleni a omitek klasickych se odviji od materialu ktery pouzijete jestli mate svoje leseni a tak cisty metr ctverecni bez leseni a bez materialu se pohybuje 220kč malta+stuk zatepleni je bez materialu 350kč za metr ctverecni bez materialu ale ted si vemte cenu materialu za jakou ji muzete vy mit a pak muzete rict jestli se to vyplati kdyz sezenete leseni zdarma polystyren lacineji a omitku muste vedet co chcete nebo jestli treba rok pockat a zateplit to nez vyhodit penize jen za maltovou fasadu pod polys nemusite mit hozene jadro muzete se to delat primo na heluz
jabrakovi -:D. Vtikal ma pravdu, zjistěte si cenu zatepleni (100mm) a pak ji sem zhruba napište. Pak porovnáme velikost domu a velikost investice. Budem vědět víc. Osobně bych při zdi z Heluz dodělání zateplení zavrhl. většinu tepla procamráte dveřmi a i větráním. Zdi i případně metr lusté už tolik za rok neušetří . . . . obecně je to na zváženou.
jeste jsem chtel doplnit ze dum je samostatne stojici na kopci!takze tam dost fouka!Chtel jsem tuto vec vyresit hned kvul usazeni oken aby nebyly pak utopene kdybych se nakonec rozhod zateplit!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.