Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fixace ceny elektřiny u Centropolu

Od: tomas0009* odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
rád bych se zeptal, zda tu není někdo, kdo si v současné době nechal zafixovat cenu elektřiny u Centropolu.
Vzhledem k současnému stavu cen elektřiny jsme se rozhodli, že bychom aspoň na rok chtěli cenu u Centropolu zafixovat. Po telefonátu nám byla nabídnuta fixace na dva roky s o něco vyšší zálohou než je současná (2000 nyní, 2700 Kč s fixací). Problém je, že jsem četl několik špatných zkušeností, že společnost u produktu "Fixace na dva roky" slibuje neměnné ceny, ale ve smlouvě je schovaná "klička", která neměnnou cenu nezaručuje.
Nemáte někdo konkrétní zkušenost? Děkuji za případné odpovědi :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tm
hodnocení

1x
Centropol nebrat. Když jsem chtěl vypovědět smlouvu ke konci fixace, byl to doslova nadlidský úkol. Vyhrožování, nekomunikace, hrozba pokutami... už nikdy.

kolemjdouci
hodnocení

0x
Záloha nám naprosto nic neřekne když neznáme vaší spotřebu. Řekněte nám jakou vám nabídli cenu za 1 MWh.

tomas0009*
hodnocení

Spotřeba je 2 MWh ročně, nabídli mi
9308 Kč za MWh. Se spotřebou 2 MWh ročně to dělá celkovou cenu (včetně DPH a distribuce) 31 628 Kč, což při měsíčních zálohách je těch 2700 Kč.
Mně ale spíš jde o to, jestli bude cena opravdu stejná po celé dva roky.
Třeba tady v komentech někdo píše, že prostě můžou jednostranně zvýšit zálohy i přes fix.
5nej.cz/...

hodnocení

0x

Celé to fixovanie, je len podvod na získanie klientov. Zafiksujú vám cenu elektriny napr. na dva roky. Ak cena klesne,tak vám ju neznížia, ak cena stúpne,tak vám ju nezvýšia, no vyhlásia krach a vy budete musieť prejsť k inému dodávateľovi,samozrejme za cenu vyššiu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]