Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám před vstupem do domu dřevěnou kontrukci - viz obrázek.
Na výšku jsou připevněná prkna 25mm tloušťka a horizontálně jsou dřevěné hranoly. Z vnitřní strany bych rád umístil čiré plexisklo. (menší obrázek).
Jak plexi umístit? Navrtat do něj otvory a natvrdo přes otvory do dřeva? Nebo přes nějaké lišty?
Varianty jsou 3 velké pláty nebo 6 menších (do každé sekce jeden nebo dva kusy) - viz obrázek modře.
Děkuji
Toto urcite nie, to je uchyt sololitoveho zadneho dna skrine, ak je tam drazka. Spravny obrazok je podobny, plastova uchytka pre sklo.
Osobne by som siel do dier povedzme 8 mm v plexi a potom skrutiek priemer 5 mm, nedotiahnut uplne a dat podlozku pod hlavu, kvoli dilatacii id zmient teploty a vlhkosti.
Co má být účelem této akce?
Protože za pár týdnů to nebude vypadat moc hezky.
Ale k otázce. Nejjednodušší by byly dřevěné lišty, jedna nahoru a jedna dolů.
Je to před vchodem do domku, takové závětří. Desky plní estetický vzhled - obrázek není úplně přesný. Desky se zprava do leva zužují stejně jako mezera mezi nimi. Východ je na stranu odkud se desky zužují. Zevnitř byl úmysl dát čiré plexi.
Asi nejlepší řešení. Pokud máte horní frézku, tak by také bylo řešením vyfrézovat mělké drážky do hranolů. Tím by odpadla potřeba lišt.
Pokud bude plexisklo přišroubované, není problém ho jednou za pár let odšroubovat a prkna natřít, plexi případně vyměnit. Tolik prachu tam zase nebude, prkna taky nebudou hnít, pokud jsou dobře ošetřená, přes plexisklo bude vidět ven a o to vám určitě jde. Já dávala polykarbonát na celé boční stěny pergoly, už je to několik let a jsou v pohodě. Můžete hrany po připevnění ještě opatrně přetřít,ale lišty by byly hezčí, to ale neřeší možnost zatékání, i když bych se toho nijak nebála. Já osobně bych do toho šla. A plexi v téhle velikosti určitě nebude tolik pracovat a dřevo taky ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.