Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr aku šroubováku/vrtačky

Od: tm odpovědí: 24 změna:

Poradíte, jaký vybrat aku šroubovák nebo aku vrtačku? Budu využívat především ke šroubování nebo příležitostně i k vrtání. Většinu nářadí mám od Makity. Předpokládám, že šroubovat lze i vrtačkou (regulace otáček)?

Co např. makita-shop.cz/...

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Proč ne, tím chybu neuděláte. Jen ten příklep tam není zas až tak nutný. Při delší práci máte možnost vyměnit aku za druhé nabité. Pokud je to v šikovném kufříku, tím líp. Miožná bych ještě ubral na velikosti, pokud bude převládat šroubování. Ono je to pak nešikovně těžké do ruky

Tohle je do ruky mnohem menší a lehčí - tohle např. u Metaba:

Výběr aku šroubováku/vrtačky
tm
hodnocení

Metabo - to je co, nějaká tuplovaná Čína? Radši dám 2500 - 3000 a snad to vydrží pro kutilské účely. Mám věci od Makity a vše šlape zatím jak hodinky (kutil, ne profík).

slon

*smich* cs.wikipedia.org/... To není nic pro tebe, zůstaň u Makyty, je dobrá a na to občasné kutění dost dobrá. A výhodou je totožná baterie.

dylin
Tak to snad není pravda... On řekne, že je Metabo tuplovaná Čína. Člověk, co neví, jestli si má koupit Aku vrtačku nebo šroubovák. Kamaráde od metaba mám veškerý nářadí a ještě mě nikdy nenechalo ve štichu. Přestože mi pneumatické kladivo vykloubilo zápěsti a od 230 flexy mám díru v lokti, tak s metabem často ulehám ke spaní a ženu nechávám na podlaze. Protože Metabo je prostě Metabo.

No Metabo mám taky, na domácí šmrdlání, kupoval jsem je už před mnoha lety, akumulátory už mám 2x repasovaný, ale furt jede. Ale na profi práci mám vše od Makity (neplást se Makytou, v Púchově vercajk nedělají *smich*) konkrétně auk už má taky leta, ale je to trojrychlostní, nesmírně robusní strojek, prostě profi vercajk. Stejně tak vrtací kladivo - denně vrtá a seká beton - a ruku nevykloubí, anžto Makiťáci už dávno vědí co je pojistná spojka.

Pokud jste amater kutil- volil bych to Metabo s baterkou v rukojeti. Já mám podobný Bosch modrý a dále Metabo s impulsem a cca 115 Nm krouťáku. Ale z 90% sáhnu po této variantě protože je lehčí, vejde se i do stísněných prostor, lépe se s ní pracuje vzhledem k vyváženosti/lehkosti.

2500 Kč dáte za Makitu ale za toto Metabo jen 2200 Kč a má o polovinu lepší kroutící moment.Právě proto ji doporučuju. Makita ,co se týče baterií je vám k ničemu, protože toto má specifické baterie i nabíječku

asd1
hodnocení

1x

Makita je OK až na tu cenu..

Lidl moc nezaostává, bez příklepu tohle PARKSIDE Aku vrta/... (ta Makita má jen "řehtačku"= do betonu nic moc..)

A tohle je řekl bych i lepší než ta Makita: PARKSIDE PERFORMA/...

Pro tebe je nevýhoda dvoje baterky když máš Makitu..

jm
Když si kamarád půjčuje nářadí, vždy mi řekne, že ta věc je super, ale má jednu chybu. Chybou má být název parkside. Příště ale zase přijde a půjčí si...
tm
hodnocení

Nj, to je ale bez akumulátoru, nabíječky... parkside mám vrtačku za 600 v akci. No řekněmě, že vrtá, ale beton vůbec, sklíčidlo je už opotřebované (vrtáky se v něm začínají protáčet i ve dřevě) atd.

Tm - obyčejné vrtačky ani jedna nevrtají dobře do betonu,.na to pak existují vrtací kladiva! Pak se nedivte, že se Vám protáčí vrták i při vrtání dřeva.

To tazatel-na šroubování používám malinky aku šroubovák : lidl.cz/... Pokud třeba něco festovnějšího pak : lidl.cz/... používám i na lehké vrtání dřevo-plech, na vrtání do železa pak vrtačku ve stojanu (starý ještě vyráběný v minulém režimu k vrtačkám narex ) a vzhledem k profesi jsem sikoupil i tohle : lidl.cz/... Pro vrtání do betonu, na případné míchání stavebních hmot...A ještě na kola aut aku rázový utahovák

Ten malý aku jsem si pořídil neboť když jsem pod autem a sundaval vanu tak ty velké aku šroubováky jsem tam nedostal a všech asi 20 šroubků jsem musel vytočit ručně. No už jsem trošku zlenivěl.

Diesle, kde jste byl, když se tady někdo ptal, jak šroubovat do rohu? Já mu doporučil ten excentr, co je v sadě ve Vašem prvním odkazu...( Vy komplet sada za osm kil, já jen ten nástavec za dvaapůl litru*ee* *smich2*. Dík za tip, jdu to objednat.

tm
hodnocení

Dylin: ta tuplovaná Čína byla s otazníkem, jestli jste si všiml. Ano, ve výsledku je Čína stejně skoro všechno, ale ptal jsem se, nikoliv kritizoval. Můj dotaz směřoval na zkušenosti uživatelů - doposud jsem 40 let šrouboval buď rukou nebo poslední roky jsem využíval někdy vrtačku (začínám mít při větším šroubování křeče v prstech). Takže se úplně za amatéra nepovažuji, ale prostě dosud jsem si vystačil s rukama - narozdíl od některých lidí, kteří bez al. šroubováku nezašroubují nic. Děkuji za radu.

To Berger-nemám to za 800kč, ale z aukra za cca500 i s poštovným.Původní byl z kaufu , nwn značku ale přijde mi identický a stejná výbavaale jiná barva-červená, reklamován v záruce a vráceny peníze-700?kč. Ulomil se nabíjecí usb konektor. Pak jsem si nadával, že jsem to mohl sám opravit, místo USB jiný konektor (třeba jak měli staré nokie.) S tím "za roh a řezačkou -zvládne i koberec- je to dobrá hračka. Dnes skoro vůbec nepoužiju normální šroubovák-max na povolení co nezvládne aku!

el
hodnocení

1x
Já bych ji bral tu makitu. Parametry jsou dostačující na práce na doma. Parkside není špatný, ale jako velké negativum vidím servis a náhradní díly. Mám za to že se běžně nedají objednat.
Jestli máte i jiné nářadí od makity kompatibilní k baterii není co řešit.
Jen ta cena vyšší no

hodnocení

0x
Úplně v pohodě. Jen bych si ještě ujasnil, jestli využiješ příklep?
krtek6

vždycky využiješ příklep...není nic horšího než si něco koupit a pak si stěžovat, že sis mohl za +500,- pořídit něco lepšího

Jestli to má hlavně na šroubování, tak s příklepem to bude zbytečně větší a těžší. Na příklepové vrtání je vrtací kladivo, ne šroubovák ;)
Já jsem si na domácí šroubování pořídil tu nejlevnější lidl 12V "vrtačku" (šroubovák) a jsem naprosto spokojený. Na větší vrtání mám větší Aku vrtačku a na vrtání do zdi Aku vrtací kladivo.
krtek6

na co mít hromadu nástrojů když můžu mít jeden? *zmateny*

Protože "univerzály" stojí za prd. Jak píšu, na šroubování je to zbytečně velké a těžké, na vrtání s příklepem zase slabé.

hodnocení

0x

Hlavně bacha, ať nenaběhnete. Není Makita jako Makiita (to není překlep). To druhé je hračka tak za tři kila...

hodnocení

0x

Mám toto od r. 2017, je to můj oblíbený pomocník: Bosch GSR 18-2-Li Plus 06019E6120 2 x 2,Ah + nabíječka, kufr. A dá se to stále pořídit za výborné peníze. Do pořádného betonu to má problém, ale na ostatní práci je to jednička. Makita z odkazu vypadá taky moc dobře a za lepší cenu, nicméně uvedená Bosch je lehčí, menší, má výkonější aku a silnější krouťák. Hodně štěstí při výběru!

re4zon
hodnocení

0x
Makita, modry Bosch, Dewalt, Metabo, Milwaukee, Festool.. a hromada dalsich. Cokoliv z tohoto bude vzdycky ok. Aku vrtacka je tak jednoduchy nastroj, ze travit hodiny vyberem je ztrata casu. Pokud mam k necemu baterku, je celkem jasno co koupit. Mimochodem ten cerny Parkside je na stejne urovni. Zeleny ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]