Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyplnit spáry OSB desek?

Od: nestastnik® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám v pokoji na podlaze OSB desky (jsou tam asi 15 let), teď bych rád dal nový koberec / lino, ale zjistil jsem, že mezi deskami jsou někde až 3mm široké spáry. Předělávat to nechci, tak otázka zní, lze to něčím vytmelit, aby to chvíli vydrželo?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Já bych dal disperzní lepidlo, jako zalít spáry. Páč tmel se pobybem může vydrolit, lepidlo spáru ještě zpevní.

Ještě se dělá to, že se smíchá disperzní lepidlo s jemnými pilinami a vznilým řidším tmelem to vytmelit.
Pak se to po vyschnutí lepidla nebude mít snahu propadat a bude to držet tvar.

hodnocení

0x

3mm spáry jsou nutné pro dilataci. Ale OSB deska není nejvhodnější podklad pro koberec. Vhodnější je pro plovoucí podlahy, kdy na to dáte ještě kročejový izolant cca 2-9mm. Pokud chcete něco montážně jednoduššího a pokud je již kročejová izolace provedena pod OSB deskami, dejte vinyl šablony a spáry tím máte vyřešené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]