Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlučnost el. okružní pily

Od: fajnsmejkr odpovědí: 8 změna:

Uvažuji o koupi okružní el. pily na občasné rovné uříznutí nejlevnější jsem našel HECHT 1613. Nemám dílnu, ale občas to řezání dělám v paneláku v bytě. Někdo řekne tak si to pujč, ale já to chci umět a naučit se s tím dělat, takže si to chci koupit a devět stovek není pro mě příliš. Ale zajímá mě hlučnost a tu jsem u toho výrobku nenašel, tak třeba mi někdo prozradíte jakou hlučnost (hladinu akustického tlaku a akustický výkon má takový stroj o výkonu 1200W při řezání smrkového dřeva nebo dřevotřízky). Zatím mám jen zkušenost s přímočarou pilou z Lídlu (Parker) a tam je napsána hlučnost tuším kolem 80/90 dB u dřevotřísky a přes 100 u kovu (což je už blízko flexe!). Ale mně se ten hluk z přímočarky nezdá tak stračný, tedy pokud nezapnu ten předkmit dejmetomu na dvojku. Nevím jak moc to může obtěžovat sousedy./Pro porovnání: Nevíte někdo jaká je hlučnost u elektrické vrtačky? Máme doma starou el. vrtačku z dob komunismu, nejspíš z Tesly. A ta je dost hlučná a pak na vrtání do stěny (taková velká kráva) a mě by zajímalo tedy pro srovnání jak je to tady u těchto vrtaček a pak jak je to u vysavače. U svého malého bezsáčkového vysavače Sencor allegro mám hlučnost pod 80 dB, druhý vysavač Concept VP 9151 dělá strašný hluk, ale hlučnost se mi nepovedlo dohledat. Mě příjde hlučnost srovnatelná jako s pilou. Hladina akustického tlaku u hloubkového vysavače Karcher SE 4001 je 74 dB - zda se hodně, vysávám se špunty v uších (příkon 1200W).

doplněno 29.08.22 16:32:

Doplňuji, že jsem našel ještě jednu levnou pilu s nižším výkonem a hlučností: Fieldmann FDK 200802-E 98.dB, ale HECHT 1613 jsem nenašel manuál, abych se tam podíval.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

2x

Toho Hechta jsem měl, dvakrát, oba jsem vrátil. Ty pily měly křivej stůl, řezaly do obloučku. Výrobce psal něco přes 100 dB. Teď testuji akupilu od kaufu, v akci za pětikilo bez AKU, slabší stroj, ale stačí. 80dB. A mám tu i bosche, také slabší, 800W a hluk 90dB...

doplněno 29.08.22 18:27:

Ta boschka a ta kauflanďácká... Boschku jsem koupil v obíčku za litr, poškozený obal, ta kauflandka bývá občas v akci kolem sedmi set, bez aku za pětistovku. Jen pozor, jsou fakt slabší, než normální mafl, ale já je mám rád, jsou lehké a malé...

doplněno 30.08.22 16:49:

My Project je řada jejich nářadí, jako má Lidl Parkside. Asi to bude převlečený jiný výrobce. Takže mimo jiné i ta pila je MyProject.

fajnsmejkr
hodnocení

Aha a mohl byste sem uvést ty dva poslední typy se slabším výkonem ale tišším chodem? Dík za info k tomu HECHTu! *palec2*

fajnsmejkr
hodnocení

Ta pila z kaufu se jmenuje "My Project?

fajnsmejkr
hodnocení

Psal jste bez aku. Byla to tedy akučka ale bez zdroje? Jak by fungovala? Vzal jste jako nabíječku a připojil výstup z usměrňovače jako zdroj přímo na tu vrtačku? Nebo nechápu co jste udělal, aby vám fungovala. Ale nemyslím si, že by v Kaufu prodávali zcela nefunkční nářadí.

berger*

Ale ne, někteří výrobci začali dělat akunářadí tak, aby baterka pasovala do více strojů. A protože já už těch mašinek koupil několik, mohu už další dokupovat bez zdroje, nabíječku a tři aku už mám. Pokud kupujete první stroj, samozřejmě s aku a nabíječkou...

riva
hodnocení

0x

Mafla do panelálu? Není to na videu nějaký váš příbuzný?

fajnsmejkr
hodnocení

Nemyslel jsem takovouto malou cilkulárko, ale větší .. *smich*

hodnocení

0x
Oboje jsou šmejdy a sousedi Vás budou mít rádi, zvuk okružní pily je opravdu super:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]