Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada prorezlé expanzky

Od: core odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

z důvodu protékající prorezlé expanzky u samotížného topení řeším na chalupě její výměnu. Našel jsem podobnou kovovou, nicméně bez napojení - musel by to někdo přivařit na místě na míru. Alternativou je plast, který se mi líbí více, pokud se dobře zaizoluje, v zimě v něm nezmrzne voda a neroztrhne se, očekávám, že přežije stávající dožívající topení.

Výtvor, který tam je teď, nejde moc dobře rozebrat, jediné místo, kde to lze povolit, je za druhou spojkou z prava (koleno - spojka - trubka - spojka - volno). Až se mi to podaří rozebrat, zjistím rozměr stávající trubky.

Nová expanzka by měla mít 1"plastový závit pro připojení: pumpy.shop/...

Můj dotaz, jestli je to dobrý nápad (plast na kov), případně jaký spojovací materiál použít? Předpokládám, že něco budu muset našroubovat dovnitř té druhé spojky a druhý konec s převlečnou maticí našroubovat na expanzku.

Děkuji za rady a postřehy a přeji hezký den.

Náhrada prorezlé expanzky
Náhrada prorezlé expanzky #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Hned u expanzky máte šroubení. Tj není problém odmontovat a zavíst k zámečníkovi ať vyrobí tu samou a tu opět přes šroubení napojit. Kdo to dělal tak na tuto možnost myslel. Pokud nechcete platit zámečníkovi tak by bylo možné napojení přes pružnou hadici se šroubením a do nějaké nádoby.

Označené šroubení, toto rozpojíte a expanzku, ev její torzo odnést k zámečníkovi a ten udělá novou. Opět šroubením se připojí. Jen nevidím přepad, tj pokud "přelijete" nebo vyvaříte tak bude voda na půdě.

Náhrada prorezlé expanzky #3

hodnocení

0x
Stavajici trubku zredukujte na 1 a propojte plastovou expanzku tlakovou hadici. vodo-plasttop.cz/... hadice jsou v ruznych delkach, treba bude stacit i kratsi.

hodnocení

0x
Já bych vzal tu kovovou, kterou jste našel (tedy pokud jste ji našel doma) a propojení vyřešil nějakým vhodným průchozím šroubením vsazeným do díry vyvrtané stupňovitým vrtákem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]