Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
z důvodu protékající prorezlé expanzky u samotížného topení řeším na chalupě její výměnu. Našel jsem podobnou kovovou, nicméně bez napojení - musel by to někdo přivařit na místě na míru. Alternativou je plast, který se mi líbí více, pokud se dobře zaizoluje, v zimě v něm nezmrzne voda a neroztrhne se, očekávám, že přežije stávající dožívající topení.
Výtvor, který tam je teď, nejde moc dobře rozebrat, jediné místo, kde to lze povolit, je za druhou spojkou z prava (koleno - spojka - trubka - spojka - volno). Až se mi to podaří rozebrat, zjistím rozměr stávající trubky.
Nová expanzka by měla mít 1"plastový závit pro připojení: pumpy.shop/...
Můj dotaz, jestli je to dobrý nápad (plast na kov), případně jaký spojovací materiál použít? Předpokládám, že něco budu muset našroubovat dovnitř té druhé spojky a druhý konec s převlečnou maticí našroubovat na expanzku.
Děkuji za rady a postřehy a přeji hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.