80 cm před kamna, 40cm do boku. Takže min 127cm šířka 120cm hloubka. Aspoň myslím, že toto říká nějaká norma... Předpokládám pod tím sklem hořlavou podlahu, třeba prkna.
doplněno 29.08.22 15:53:
Tak jsem asi byl zbytečně drsnej. Přeměřil jsem si to u krbovek doma a mám 50cm vpředu a 20cm na bocích, takže mě asi Mikihans utřel zcela správně...
U uzavřených krbových kamen stačí 30 cm před a 10 cm okolo boků a zad (sám mám cca 15 cm na boky a vzadu a 40 cm vpředu, s revizí nebyl problém a nikdy se mi nestalo, že by něco spadlo z kamen mimo sklo). To co píše @berger platí pro krbovou vložku, kterou lze používat otevřenou. Větší sklo samozřejmě není na škodu, taky nezapomeňte dodržet odstupy od hořlavých předmětů dle pokynů výrobce krbovek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.