Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroizolace, sprchový kout, lišty

Od: dean® odpovědí: 4 změna:

Zanedlouho mě čeká izolace sprchového koutu bez vaničky, stěny jsem stavěl z ytongu. Občas jsou v tvárnicích otvory (z výroby), semtam je dírka v lepidle mezi spojem tvárnic a ytong celkově je dost nerovný povrch. Mám ho klasicky oškrabat, líznout rozředěným lepidlem, abych ty díry a nerovnosti zadělal do hladka a pak hydroizolaci, nebo je třeba omítka? Někde jsem se dočetl, že ne a někdo to ani nedoporučuje. Penetrovat asi také že?

Poté teda nahodit vrstvu, do ní vložit těsnící pásky, druhou vrstvu izolace a hotovka?

Ještě jsem někde četl, že se do rohů dávají lišty s perlinkou, ale to zas dost lidí odsuzuje, že jim tam teče.

Měli byste nějaké rady, případně lepší postup, než je ten můj prosím?

Moc díky!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Osobně to vidím spíše jako prodražení, ale toto provádí tak, že se ytong přebrousí, napenetruje, natáhne hydroizolační stěrka, pkd si to zákazník přeje pak do koutů pásky a opět přetáhne hydroizolační stěrkou pak přijde lepidlo a obklad.

Jen tak mimo ytong se neomítá! běžně stěrka lepidla s perlinkou (bez výztužných rohů=ty jen na zateplení, perlinka s přesahem +-15cm i přes kouty) a na to pak jen štuk, či jiná povrchová úprava (třeba SDK tmel přebrus... nebo sádrová omítka...)

26.08.22 22:17
hodnocení

Díky!

hodnocení

2x

Než budete provádět hydroizolaci, povrch porobetonu opatřete tenkou vrstvou stěrkovacího lepidla nebo lepidla na obklady. Je to tak proto, aby se hydroizolace nanášela na hladkou rovnou plochu.Namíchat přesně podle návodu, nic neředit!

hodnocení

Takze CT lepidlo, nebo muzu použít lepidlo na yťong (pórobetonovou maltu) co zbylo ze stavby příček?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]