Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokládka čedičové dlažby

Od: mirka36* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda existují nějaké postupy, které by se měly dodržet při pokládání čedičové dlažby. Někde jsem četla, že by se měly nechávat větší spáry, ale už bohužel nevím, kde jsem to našla. A pokládat na lepidlo, nebo koupit od Eutitu speciální maltu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

O jaký druh dlažby se jedná? Do běžného bytu nebo speciál na podlahy silně chemicky namáhané do výrobních a podobných provozů?

mirka36*
hodnocení

Bude se dávat do autodílny, je to protiskluzovka. Na spodní straně je jemný rastr.

cyril*

Na stránkách výrobce je podrobný popis pokládky.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud jsou to řezané čedičové desky,tak se nalepí stejně jako dlažba flexibilním lepidlem.Pokud je to štípaný kámen,což asi nebude,neviděl jsem,že by se dal čedič štípat,ten by musel do cementu.Ten kámen se musí vybírat,aby pasoval do stejných spár.

JABRAKA

cyril*

Jedná se o dlažbu z taveného čediče - takže trochu mimo.

mirka36*
hodnocení

Pročetla jsem stránky výrobce...tam se uvádí, že spáry by se měly dělat širší než u běžné dlažby z důvodů roztažitelnosti čediče. Je vůbec reálné, že by dlažba ještě mohla pracovat?

cyril*

Pokud máte dojem, že výrobce neví o čem píše, tak dejte na rady typu JPP!

Jde také o umístění a způsob použití. V místnosti,jako je garáž ve vytápěném domě, se dlažba bude chovat jinak než v hale chemického provozu, kde se bude střídat nejen složení chemikílií na dlažbu působících, ale i rozmezí teplot, a to klidně v rozsahu od -20 po +100.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]