Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak drahý je provoz vířivky

Od: zdenca odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, vím, že máme různé dodavatele el. energií, ale kolik stojí provoz téti vířivky třeba na den?
Jak drahý je provoz vířivky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Ahoj. Vířivky dělám. Hodně záleží na tom, zda se používá v zimě a jak kvalitní má izolaci. My máme standard topení 3Kw, které jede tak 1 hodinu za den, díky kvalitní izolaci. Masážní pumpy 2x2Kw a oběhovka 250w 8 hodin denně.
Můžeme to brát tak, že když to člověk používá fakt 1 hodinu denně, tak topení pojede 1 hodinu. Pumpy 1 hodinu a cirkulace 8 hodin. Takže 3kw + 4kw+ 2kw, takže za ten den 9Kw. A to je fakt při každodenním používání a hodinu v kuse.

raton*
hodnocení

3x

pokud by měla konstantní odběr 2kw, tak za den projede 24kwh... při ceně 6kč/kwh to dělá 144kč..

nepředpokládám ale že to má konstantné odbět tolik

... a za noc taky tolik. ;)

re4zon
hodnocení

2x
No tolik tezko, protoze by musela topit na maximum nonstop, coz jde jedine pro teplotach pod nulou. Vypocet je jinak spravny. A kolik sezere ve skutecnosti nikdo presne nerekne, kdyz to logicky zalezi na venkovni teplote, na tom jak casto a jak dlouho ji bude majitel chtit mit nahratou atd.. plus voda, chemie a predevsim cas se s tim patlat, to taky neni zadarmo..

zdenca
hodnocení

Opravdu 4300,- měsíčně?

Nee, to je jen sranda *smich*. Tak asi třetinu *kafe*

max1
hodnocení

0x
Záleží, zda budeš vytápět, pak tam máš příkon 2 kW, to je podobný jako rychlovarná konvice.
U mě oběhové filtrační čerpadlo bere asi 50 W a 140 trysek vysavač asi 800 W bublinky, takže bez topení za hodinu bublinkování asi 7 Kč

hodnocení

0x

No, vzhledem k tomu, jak se vyvíjejí ceny elektřiny apod., budou vířivky jedním z prvních vynálezů na prd, které lidi přestanou používat - ti, co musejí brát ohled na ceny.*smich*

max1
Paní chytrá, Prozradím vám tajemství, já napouštím vířivku na místě, kde mám plynový kotel, normálně vodou z vodovodního řádu, kubík vody pitné vyjde na 50 Kč, stočné nemusím platit, a ohřev plynem mě stojí za megawattu asi 600 Kč.
No ohřev kubíku vody z 20° na 40°, tedy přesněji platí pravidlo, že 1m3 o +20°, je potřeba přesně 20 kWh, to mě v plynu stojí (zatím) asi 30 - 40 Kč. Ještě za staré ceny. Kilowathodina plynu mě stála vždycky okolo 1,20 Kč (tzn.za hubičku).
Takže všeho všudy čistá voda, a na den sranda, Já myslím, že to je méně než vstupenka do nějakého písáku
No, teď mi řekněte, umíš si to průměrný odběratel takhle snadno spočítat?
Možná se budete divit, ale denně prodáme několik vířivek a stále chodí další lidé a to jsou vany za 200-300k Kč. Tam ti lidé neřeší zda dají 1000 za měsíc nebo 2000. To tak prostě je. A takových lidí je opravdu hodně a po čase vany zase mění za nový modely a i kdyby se trh nasytil až až, máme tady sousední státy;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]