Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze otočit klíčem v zámku, ale pouze z jedné strany

Od: lukask odpovědí: 11 změna:

Zdravím, neuměl by někdo poradit? Máme tříbodový zámek s bezpečnostní vložkou. Zevnitř vše funguje, jak má, ale z venku skoro nejde klíčem otáčet. Vložka je nová a když jí vyndám tak funguje z obou stran perfektně, ale když jí dám zpět do zámku, chová se, jak jsem už popsal. Předem díky za případné tipy.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Měl jsem přesně to samé u nových dveří. Venkovní strana najednou nešla téměř odemykat. Rozebrané vše šlo zlehka včetně štítku. Nikdy bych tomu něvěřil, ale pomohlo promazat štítek. Kupte sprej na fabky se suchým mazivem a jednou za čas použijete i na vložku samotnou...

a nebo i tak *ticho*

lukask
hodnocení

Díky za tip. Pravděpodobně to bude ono.

zaseja
hodnocení

3x

Ta vložka je moc dlouhá a opírá se ti o ní venkovní bezpečnostní štít, zkus trošku povolit ty šrouby na vnitřním štítu, který to stahujou do sebe, aby se to tolik o tu vložku neopíralo, pokud to tak je, budeš muset koupit vložku o něco kratší, pokud by to malý povolení nestačilo.

lukask
hodnocení

Díky za tip. Hned jsem to šel zkusit, ale bohužel to nezabralo.

zaseja

A ani když sundáš ten venkovní štít úplně? Pak by mohlo být zatuhlé to kalené kolečko se šlicem pro klíč ve štítu, což by mohlo stačit promazat a nebo může být pro změnu vložka moc krátká a klíč se opře tou svojí kulatou částí až o štít v tom šlicu a o něj drhne,

lukask
hodnocení

Tak se zdá, že to bude opravdu jen to zatuhlé kolečko... taková blbost. Zkusím promazat. Díky moc

hodnocení

2x

To chce vše zkontrolovat, prohlédnout. Asi tam někde bude něco vadit. Ovšem co a kde, to na dálku nikdo nepoví.

hodnocení

0x

Zkusit namazat, nebo pak již vyměnit

hodnocení

0x

Máte tam příliš málo vůle mezi vložkou , dveřmi a bezpečnostním štítem. Často způsobené nepřesným vrtáním, příliš dotaženými bezpečnostními štíty nebo i horší geometrií ( to se dá doladit převrtáním otvorů pro bezpečnostní štít, už při mírném povolení šroubů štítů se dá klíčem lépe otáčet).

hodnocení

0x
Taky jsem měl ten problém. A stačilo otočit o 180 stupňů tu krytku s otvorem, kam se strká klíč. Ona se může točit dookola, doprava doleva. Ale jak zůstala v poloze o 180° naopak (hore nohama), neodemkl jsem ani náhodou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]