Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo na polystyren a plech

Od: alik® odpovědí: 14 změna:

Prosím poraďte jaké použít lepidlo když chci lepit polystyren na plech. Potřebuji trochu zateplit garážová vrata, ale nejde to jinak než to nalepit.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

2x

já to lepil obyčejným lepidlem z kartuše...takoví ti mamuti a spol...ale stejně mi to tam nedrží, bo tam ve vratech mám ventilační otvory a průvanem se furt jedna tabule oddělavá

hodnocení

2x

Polystyren lepívám běžně klasickým akrylem v tubě - ale na plech bych pro jistotu lepil na nízkoexpanzní pěnu - ale jen na terče, nepodpěňovat celé!

¨proč jen na terče a ne celé?

Protože pro laika je těžké odhadnout, o kolik ta pěna ve výsledku expanduje. Už mnohokrát jsem viděl třeba zapěněné futra, co vypadaly jako z pohádky hrnečku vař *smich*

Koneckonců i na tom videu od Tytanu, co jste zde postnul, lo nelepí celoplošně - i když, pravda, nedělá terče, dělá hady. Důležité je, že pěna má kam expandovat bez toho, aby ten polyš vyvalila ven

hodnocení

2x

až vyzkoušíte toto , budete spokojen Občas použiji i

rychlejší ...

Odzkoušeno na desítce povrchů, od skla, plechu, betonu, plast, atd. Pry na teflon to nejde, ale ten jsem nesehnal

Kdysi jsem měl i fotky po několika letech, ale to již nemám.

Ale pozor, pokud se vrata hodně prohýbají, vlní, bude to problém s každým lepidlem, jedině silná vrstva polyše, slepené i v hranách, to pak pomůže.

krtek6

na ty vrata od garáže bych to risknul...ale když jsem se podíval na to video...tak přijít mi takovej řemeslník do baráku s kartonem pěny a měl by dělat většiunu toho co je tam ukázané, tak ho asi vyhodím hned ve dveřích*smich*

krtku, já kdysi viděl video od HPI na lišta a představte si, že tam dávali dvě patní lišty nad sebou. Když přijel obchoďák, tak se divil, že to neviděl..

Kolego Krtku, na plechu po zkušenostech žádné lepidlo, výhradně pěnu (lepicí pěnu na toto určenou!) drží suprově!

Zkoušel jsem i montážní-drží fest ale je tam dlouhá doba fixace. zateploval jsem na pěnu celý mobilheim, lakovaný aluplech.

krtek6

Diesel: mě to všude jinde drží na těch vratech...ale prostě v jednom bodě kde je ta "mřížka" to je na prd...stejně to je jen provizorní, takže jak nebudu mít někdy do čeho píchnout tak se tomu pověnuju a vyzkouším zdejší kňu-hňu :)

jm
hodnocení

0x
Vyřezané na míru nalepí tavnou pistolí.. to musí stačit

kolik je teplota tavné hmoty?

Okolo 150-200°C, což je samo o sobě na některé druhy polystyrenů moc horko - ale hlavně se to tavné lepidlo neudrží na tom plechu, normálně se sloupne.

,, Něco málo ´´ totiž o tavném lepení vím, tento systém se používá už leta letoucí na olepovačkách nábytkových dílců, které taky servisuji. Tam je tavné lepidlo na místě, na pórézní DTD drží skvěle a hrany mají penetraci.

Ale na plechu to fakt nedrží :-D

Takže teplota pro polyš nepoužitelná jako nápad od jm.

hodnocení

0x

Bude záležet od toho, jestli vrata hodně dilatují, tedy střídání přímého slunce a stínu. Pak se musí použít teplotně odolné elastické lepidlo a bodové lepení. Povrch musí být čistý a suchý. Dost dobře se mi osvědčil Mamut Glue Crystal místo sklenářského tmelu na tmelení oken zasklených postaru. Je trvale pružný.

Lepidlo na polystyren a plech

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]