Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký zásobník na TUV

Od: martinpeugeot® odpovědí: 8 změna:

dobrý den,

potřebuji poradit od někoho kdo má znalosti a přehled...

potřebuji zásobník ( objem nechme zatím stranou ) který bude mít v sobe teplosmennou spirálu-výmeník tj trubka dovnitr tubka ven pro připojení na klasický vodovod (tlaková voda) , voda v zásobníku bude ohrívána kotlem na tuhá paliva tj voda z kotle do zásobníku ohřeje v nem vodu a pak dále do radiátoru ( ventily, čerpadla, regulace nechme zatím staranou) , dále tam musí být moznost vložení patrony na přítop pomocí elektrické energie.

zásobníky co jsem se díval to mají opačně tj topí se spirálou výměníkem a voda na TUV je zásobníku jako v té nádobě - to práve nechci...

dekuji

dekuji

existuje takový zásobník

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To chcete průtočný ohřev TUV z té vody v zásobníku? Tak to ten výměník bude muset být extrémně velký, aby to fungovalo. A i teplota vody v tom zásobníku musí být hodně vysoká, aby stíhala přes ten výměník ohřát TUV na nějakou rozumnou teplotu.

Když si představíte, že v zásobníku bude teplota vody 80 stupňů, tak i v tom výměníku bude teplota TUV 80 stupňů. Pustíte teplou vodu v koupelně, pár vteřin poteče voda o teplotě 80 stupňů a pak rychle klesne. To je prostě blbé řešení.

Proč to chcete takhle?

hodnocení

0x
Mám dražickou akumulační nadobu, vnořený boiler na TUV, příruba pro topné spiráli, 2 šnekové výměníky.
Vyrábí je v různých oběmech a provedeních.
hodnocení

Mam jiz jeden takový zásobník a potrebuji druhý, povodní má dve spirály o plose 2 m2 a 2,7 m2 obe z Cu trubky, jedna slouzi jako TUV prutok druhá na solár termický, médium v zásovníku se dobíjí vodou z plynového kotle nebo pokud solár ohreje více jde teplo do radiátoru, v zásobníku je tkz mrtvá voda nehrozí tolik koroze...vyrábel to kdysi OK Term Přerov, označení OKS S300SK... potřebuji podobný systém jeste jeden...

Jaký zásobník na TUV
Dražice mají ocelové výměníky, ale pro TUV mají tzv vnořený boiler to není nic jiného než nádoba v nádobě výhoda je nekolísá teplota podle průtoku.
Před touto akumulačkou jsem měl obyčejní boiler pod stropem kotelny s výměníkem který byl samotížně napojen do akumulace.

hodnocení

0x

Je to pomerne štandardné zapojenie akumulačnej nádoby s možnosťou ohrevu TUV. Občas sa vyrábajú aj vo verzii s dvomi výmenníkmi. Jeden pre TUV, druhý pre solár.

Výmenník - had - pre TUV je vyrobený napr. z nerezového vlnovca.

Druhá možnosť ohrevu TUV je vnorením menšej nádoby do akumulačky.

hodnocení

prosím nějaké odkazy..diky

hodnocení

0x

Koupil jsem před měsícem kombinovaný tlakový boiler o vnitřním objemu 120 litrů zn. MORA a jsem s ním spokojen. Mám ho napojen na kotel na tuhá paliva a voda se v něm ohřeje asi za hodinu na 70o C. Elektrickou vložku o příkonu 2000 W jsem zatím ani nezapojil.:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]