Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stropní LED RGB vs Bodové osvětlení rady s výběrem

Od: svetelkoy odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
potřebuji 2 světla do dvou pokojů. Jeden má 12.5 m2 a druhý asi 22 m2.
Menší je ložnice, přemýšlím, že bych zakoupil 2 bod bodové světlo třeba : hornbach.cz/... a do toho jednu nebo dvě alza.cz/...
Na ten větší pokoj jsem přemýšlel něco takového: svet-svitidel.cz/...
Ale nemám s tím vůbec zkušenost jak moc to bude svítit a jestli to bude ok. Už mám doma v takovém 4 bodovém světle jak posílam v odkazu jednu led žárovku Niceboy ION SmartBulb RGB E27 a svíti fakt parádně na to že je jen jedna.., tak nechci udělat chybu *smich*.
Nevím jestli se to za ty prachy vyplatí, ale asi jo.. i ten ovladač je cool. Samozřejmě budu ovládat i přes mobil.
Díky za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x

Jen taková poznámka: Párkrát změníš na žárovce barvu a necháš tam nakonec "bílou", která ti vyhovuje nejvíc. Osobně bych si tu žárovku nekoupil, vybral bych do zvolených svítidel LED žárovku s bílým svitem a s nejvíce lahodící barvou tvému oku, ve tvém případě i stmívatelnou. Známí a příbuzní si podobnou žárovku koupili a mají nastavenu "bílou", případně ještě stmívají. Se světelným výkonem žárovky máš zkušenost z jiné místnosti-tak do dalších svítidel koupit silnější nebo slabší.

svetelkoy
hodnocení

Máš pravdu, líbil se mi i ten ovladač abych nemusel mít pořád mobil *frajer*. Naprostá pravda, díky.

hodnocení

0x

Chybu by jste udělal, žárovky s paticí E27 do osvětlení s paticí E14 nenašroubujete*ee*

svetelkoy
hodnocení

0x
Je mi to jasný, hodil jsem asi jen příklad.
Díky za rady

svetelkoy
hodnocení

Jak mám rozumět tomu A+ a u datart.cz/... G.Jak fungují ty WATY? Když si stlumím světlo na minimum a dám třeba jen bílou, bude si to pořád brát 30W?další : ledsviti.cz/...
olinl

Těch 24 a 30 Wattů u svítidel je bráno jako maximum "spotřeby" elektriky. Když to světlo ztlumíš, zmenší se spotřeba třeba až na cca 4 Watty. Na to A+ a G bych se moc nekoukal, potřebuješ svítit, tak si rozsvítíš jak potřebuješ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]