Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová okna - k čemu to je?

Od: mikihans® odpovědí: 6 změna:
Ahoj, montuju nová okna, po obvodu rámu uvnitř jsou nacvakané takové plastové srandy, jde je jednoduše posouvat a vyndat. Byly tam při dopravě a okenní křídla byla normálně zavřená. Má to přijít pryč? Je to tam jen kvůli přepravě? Případně k čemu to tam je? Zavření okna to nijak nebrání.
Nová okna - k čemu to je?
Nová okna - k čemu to je? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ano, jen doprava, případně montáž. Teď už je můžeš dát pryč.
hodnocení

Díky, tušil jsem to, ale potřeboval jsem se ujistit :)

hodnocení

0x

Až po montáži je můžete vyndat, po vytvrdnutí třeba lepidla nebo podobného upevňovacího materiálu. Je to i z důvodu, aby se rám neprohnul při montáži...

hodnocení

To se mi moc nezdá. Rám se přece montuje bez nasazených křídel a tohle nemá šanci nijak zabránit jeho prohýbání.

Píšu to proto, že když u nás okna montovali, upevnili rám, nasadili okenní křídla se "srandami" (rozpěrkami), utěsnili, druhý den zednicky zapravili (s parapety) a následně vyndali tyto rozpěrky... Jak to je tedy technologicky správně?

hodnocení

0x

Je to vymezení při montáži. Tuším výrobce předpokládá zapěnění rámu s křídlem a toto je proti prohnutí rámu. Je fakt, že já rámy montuji bez křídel a používám dřevěné rozporky... Takže to nepotřebuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]