Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na bydlení a energie

Od: slavo® odpovědí: 7 změna:

Jak v současnosti je možno žádat o příspěvek od státu pokud náklady na bydlení + elektřina + plyn + voda přesáhnou 30% v Praze 35% příjmů, tak pokud na dané adrese nebydlí majitel objektu, ale osoba mající věcné břemeno - má tam trvalý pobyt a další osoba je tam jenom hlášena, ale bydlí na jiné adrese.

1 - žádost určitě podává ten kdo tam bydlí a ne majitel.

2 - příjmy se dokládají všech osob které jsou tam přihlášené a nebo jen těch co tam skutečně fyzicky bydlí?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dokládá se příjem každé osoby, v bytě bydlí. Lepší je přečíst si vysvětlivky v originále: mpsv.cz/...

hodnocení

Takže pokud je tam ta osoba hlášena - má tam trvallé bydliště a bydlí jinde v podnájmu, tak příjmy této osoby se při žádosti nedokládají?

jp

Musíte napsat Čestné prohlášení, že tam osoba trv. hlášená nebydlí a budou se ptát kde bydlí. Čestné prohlášení musí podepsat i tato osoba. Příjmy osoby, která tam nebydlí se samozřejmě nedokládají.

hodnocení

0x

Chodí kontroly a vidí jestli je hlášený a opravdu bydlí i někdo navíc, většinou muž, kterého žena zapře, neuvádí jeho příjem do přijmu rodiny. A průšvih! Je potřeba přiznat všechny příjmy!

max1
Je to tak, až na to, že dost pochybuju, že ty kontroly real ně chodí, po mě neustále chtějí, abych tam nepsal tu a ono osobu, pro doplatky navíc ještě manipulace s výměrou (Netýká se příspěvků), Pak se mi ty lidi chlubí kolik oni nevydělávají, no ale samozřejmě že načerno…

max1
hodnocení

0x
Rozhodující je faktický stav, na trvalé pobyty už se dávno nehraje!
Většina lidí pobírajících příspěvek podvádí… zatajuje příjmy
dá se říci že každý kdo příspěvek bere a se kterým jsem mluvil. Aby někdo měl tak malé přijmy, že dosáhne na příspěvek, tak to opravdu musí cíleně dělat NIC.

kahak
hodnocení

0x

Také žádám, ale je to tak složité a chtějí takové množství různých potvrzení, počítají s tím, že to většinu lidí odradí. Byl jsem tam už 3x, ale stále něco chybí, to co minule nechtěli, dnes jiná úřednice požaduje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]