Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zona 3 v koupelně

Od: jirikouba odpovědí: 3 změna:
Jak daleko začíná zona Z3 od obrysu vany a tedy zón Z2 a Z1? A když je koupelna tak malá, že zásuvka v Z3 vychází mimo půdorys koupelny, je možné ji umístit blíž , když se použije vyšší krytí,třeba IP67?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nedodržení zón znamená porušení normy se všemi důsledky z toho vyplývajícími. Krytí, s tím nesouvisí, to se uvádí kvůli jiným účelům, navíc to se uvádí se zavřeným víčkem, při otevřeném se poměry rapidně mění, a taky se to zásuvek uvádí. Nicméně konečné rozhodnutí je na elektrikáři, který bude tahat, ale hlavně na tobě, jako investorovi (jak předpokládám).

Jsou i zásuvky, které krytí dodrží i se zapojenou vidlicí.

elnex.cz/...

Mám stejný problém s koupelnou a tímto jsem to vyřešil. Ale i když peru jen, když se nekoupu a okruh v rozvaděči vypínám, tak je to mimo normu.

jirikouba
hodnocení

Díky za odpovědi, kolik ale ta vzdálenost je? Na webu je spousta starých norem zdarma (60 cm) a aktuální za peníze, zatím jsem zjistil, že se to zvedlonpřes 80 cm na 100 cm ..jak to je?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]