Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně ukončení parozábrany v části nadezdívky v podkroví. Mám v podkroví OSB podlahu, která není dotažena až k obvodové stěně. Plánuji suchou výstavbu podkroví a řeším otázku, kde by měla být parozábrana ukončena, když tam bude izolovaná sdk předstěna a za ní ještě vrstva izolace. Jde mi o to, zda když ji ukončím na OSB podlaze nebude vlhkost z přízemí prostupovat tou mezerou do vaty.
Pak mě ještě napadlo na OSB přišroubovat kousek OSB, kterým bych to mezeru zakryl a dilatační mezeru zaplnit pěnou. Nevím, zda to má smysl.
Pro názornost přikládám obrázek. Jsou tam načrtnuty různé varianty umístění parozábrany.
Děkuji za odpovědi.
Vzal bych montážní pěnu a vypěnil mezeru mezi stěnou a OSB.
Koupil tmely-silikony-lepidla.he/...
a přilepil tím pásek parotěsky na zeď, udělal konstrukci pro SDK, pásek zahnul nahoru a na něj přilepil kvalitní páskou od Hasoftu pokračování parotěsky. Dál nahoru bych ji lepil zase na konstrukci SDK.
Ani jedna z uvedených variant není správná a to ani z hlediska proveditelnosti detailů natož správné funkce parozábrany. Aby detaily navazování parozábrany byly proveditelné, musíte zopakovat stejnou skladbu vrstev, jako máte ve střeše.Tedy pokračovat s cca 2/3 tlouštˇky tepelné izolace k obvodové zdi, pak parotěsná zábrana a před ní cca 1/3 tl. tepelné izolace doplňkově.
Dekuji za reakci. Te skladbe izolace rozumim, tak jsem to mel v planu, jen jsem ji nezakresloval. Slo mi hlavne o to ukonceni parozabrany a co s tou mezerou (cca 20 cm). Muzu na ni dat tu zminenou izolaci nebo ji mam podlozit parozabranou, nebo tam pridelat kus OSB ktera bude navazovat az ke stene?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.