Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení parozábrany v podkroví

Od: lukas123 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně ukončení parozábrany v části nadezdívky v podkroví. Mám v podkroví OSB podlahu, která není dotažena až k obvodové stěně. Plánuji suchou výstavbu podkroví a řeším otázku, kde by měla být parozábrana ukončena, když tam bude izolovaná sdk předstěna a za ní ještě vrstva izolace. Jde mi o to, zda když ji ukončím na OSB podlaze nebude vlhkost z přízemí prostupovat tou mezerou do vaty.

Pak mě ještě napadlo na OSB přišroubovat kousek OSB, kterým bych to mezeru zakryl a dilatační mezeru zaplnit pěnou. Nevím, zda to má smysl.

Pro názornost přikládám obrázek. Jsou tam načrtnuty různé varianty umístění parozábrany.

Děkuji za odpovědi.

Ukončení parozábrany v podkroví

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vzal bych montážní pěnu a vypěnil mezeru mezi stěnou a OSB.
Koupil tmely-silikony-lepidla.he/...
a přilepil tím pásek parotěsky na zeď, udělal konstrukci pro SDK, pásek zahnul nahoru a na něj přilepil kvalitní páskou od Hasoftu pokračování parotěsky. Dál nahoru bych ji lepil zase na konstrukci SDK.

Ukončení parozábrany v podkroví #2

hodnocení

0x

Ani jedna z uvedených variant není správná a to ani z hlediska proveditelnosti detailů natož správné funkce parozábrany. Aby detaily navazování parozábrany byly proveditelné, musíte zopakovat stejnou skladbu vrstev, jako máte ve střeše.Tedy pokračovat s cca 2/3 tlouštˇky tepelné izolace k obvodové zdi, pak parotěsná zábrana a před ní cca 1/3 tl. tepelné izolace doplňkově.

lukas123
hodnocení

Dekuji za reakci. Te skladbe izolace rozumim, tak jsem to mel v planu, jen jsem ji nezakresloval. Slo mi hlavne o to ukonceni parozabrany a co s tou mezerou (cca 20 cm). Muzu na ni dat tu zminenou izolaci nebo ji mam podlozit parozabranou, nebo tam pridelat kus OSB ktera bude navazovat az ke stene?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]