Nejste přihlášen/a.
Ahoj, po povolení a vyšroubování matice jsem zjistil, že vnější závit na trubce je korozí poškozený (část zůstal v matici) a ten zbytek závitu, co zůstal na trubce je zrezlý, je tam "zapečená"koudel s barvou, prostě hnus...
Potřebuju na tu trubku nasadit novou expanzku, tak mě napadlo, kus trubky odříznout a navařit kousek nové trubky se závitem, ale nevím, jak jí zavařit zezadu u zdi... Hořákem se tam hodně špatně dostanu, spíše nedostanu. Díky za rady
No tak pokud máš hořák, tak snad není problém trubku někde dole nahřát a odehnout od zdi do prostoru.
Pak si tam přivařiš co chceš a až to budeš mít hotové, tak tu trubku nahřeješ podruhé a zase ji přihneš ke stěně.
Pokud je to někde u stropu a trubka je dost dlouhá, tak v rámci pružnosti oceli musí jít odehnout od zdi i bez nahřívání.
To je otevřená expanska že? Já to vyřešil asi tak před 20 lety provizorně-dodnes nějakou chladičovou hadicí asi ze škody 100 a motexpáskama.Jestli je to cólka tak vnitřní průměr cca 30mm a věřte že to tu trubku přežije
třeba pegasdily.cz/...
Myslel jsem hořák od Cóčka. Autogen nemám. Trubka trochu odehnout jde (pruží), vede od podlahy nahoru a je dlouhá cca 2 m, ale bojím se, abych jí odtahováním od zdi zase někde neurval...
Pokud se jedná o expanzku připojenou na trubku od vratného potrubí ke kotli (většinou), tak bych asi i použil PE spojku. Vypadá to na 1 ", takže tuhle (viz odkaz). Teplota zde nebývá extrémně vysoká. Já používám dokonce i expanzku zhotovenou z plastového 15 l kanystru a napojenou na původní přívodní trubku rovněž trubkou z PE. Výhoda - nerezaví!
Ten plastový kanystr není úplně od věci... Předpokládám, že by stačil kanystr podobný tomuto. Jaké další spojky bych potřeboval k napojení na trubku z obrázku? Na trubku nasadit spojku z vašeho odkazu, pak kousek PE trubky podle potřebné délky a jak jí poté přidělat ke kanystru? Vyvrtat v něm díru a nějakou spojku? Díky
Ano, ten by určitě stačil. Vstup do něj udělat třeba u dna z boku a PE trubku do něj připojit pomocí kolena (viz odkaz), a na závit uvnitř použít třeba pozink nebo mosaz vsuvku a pod ní gumu. Jinak v místě původního špuntu (uzávěru) jsem vyřezal větší otvor cca 10x15 cm, kterým mohu kontrolovat výšku hladiny a třeba i občas dolít vodu. Pokud bude přepad (já jej nemám a pokud je rezerva hladiny tak není problém), provést opět pomocí PE kolen a trubek. Mám to tak už mnoho let a je to mnohem lepší, než plechová, která bývala plná rzi.
Tak jsem narazil na problém. Trubka od topení má cca 34 mm a ta spojka jen 32 mm, takže jí na tu trubku nenasadím...
Budu teda muset koupit Gebo spojku, u které píšou rozměry 31,4 - 34,2mm? Do ní z druhé strany zasunout PE trubku z toho setu. Nebo je něco levnějšího než ta Gebo spojka? Díky
Jasně, že si ve větším obchoďáku vyberete, co potřebujete, Vždyť to může být i menší, do silníé hadice vložíte slabší.
Vždy se najde řešení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.