Nejste přihlášen/a.
zdarec rádcové mám na vás prosbu ruční pumpa na vodu nefunguje při pumpování jde na prázdno a při nalití do hrdla pumpy to všechno proteče a nezabere, mám vyměnit těsnění prosím poradte je to nalehavé popř.odkaz opravy.za perfekní odpověd bod dík.
a co sací koš je v pořádku? U nás opravovali pumpu při pumpování šla naprázdno a celou ji vytáhli a zjistili,že nenasává koš. Nemusí to být u Vás stejné ale jen píšu mou zkušenost.
Zase je třeba více informací.Je potřeba vědět,o jaký druh pumpy nebo čerpadla jde.Mohlo by jít o klasickou pumpu s pákovým zdvihadlem,nebo pumpu lila,nebo křídlovku či membránovku.U každé jde o jiný systém čerpání.I těsnicí prvky jsou jiné.Poku sdělíš přesný typ,mohu ti přesně říci závadu a její odstranění.
JABRAKA
tak už vím tip ty pumpy NP 75 včera jsem jí vytáhl (rezatý jako svina) a samozřejmě po povolení šroubu totalně zpuchřelé těsnění prosím kde koupím k této pumpě kompletní sadu těsnění . (potřeboval bych obrázek rozebraný této pumpy) díkes.
Je to tak, bude v háji nějaké těsnění. Měli jsme doma LILA pumpu, velice starou, tam je potřeba rozborka a výměna nebo aspoň ,,repase´´ těsnění - má to kožené manžety. Předpokládám, že nové půmpy již kůži nepoužívají, ale pokud nenapíšete blížší info o typu pumpy, těžko lze odpovědět přesnějí.
Tato pumpa - NP 75 - je poměrně jednoduchá.po výměně manžety na pístu by měla fungovat.Také je na pístu zpětný ventil,který při pohybu pístu dolů umožní naplnění prostoru nad pístem vodou.V sacím koši je druhý,který drží hladinu vody v trubce pumpy.Tyto tři součástky musí být v pořádku a pumpa bude funkční.Průšvih bývá mrazem prasklá roura pumpy.
JABRAKA
Tu manžetu nevyrobíš z gumy.Je tvarovaná,z kůže by se dala vyklepat.A těsnost těch ventilků,to také musí být originál.
JB
doplněno 11.04.10 09:00:Tady se podívej na náhradní díly.
JB
Můžete to samozřejmě vyrobit sám.Tady mám kontakt na prodejce pokud by se nazadařilo.
hbcpumpy.cz/...
Hezký den.
Zase bych použil trochu teorie o čerpadlech. To by vás mohlo nasměrovat k identifikaci konkrétní závady a řešení problému s nejmenšími investicemi.
Čerpadla (podle vašeho pumpy) jsou výtlačná a sací. Výtlačná mají čerpací mechanismus (čerpací válec , ponořen pod hladinou čerpané vody a sací nad její hladinou . Ruční výtlačné čerpadlo , které zřejmě potřebujete opravit , bude zcela funkční i bez sacího koše a jeho těsnosti , pokud tento koš nemá současně funkci sací záklopky.Jeho netěsnost by se projevovala jen tím , že by čerpadlo začalo dodávat vodu až po delším pumpováním , až po naplnění vodou , celé výtlačné trubky. Pro činnost tohoto čerpadla jsou tedy rozhodující funkce sací záklopky , přepouštěcí (výtlačné) záklopky a těsnost pístu ve válci čerpadla.Samozřejmě za předpokladu nezávadnosti výtlačného potrubí a celého mechanismu čerpadla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.