Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruční pumpa na vodu jde naprázdno

Od: jk82® odpovědí: 13 změna:

zdarec rádcové mám na vás prosbu ruční pumpa na vodu nefunguje při pumpování jde na prázdno a při nalití do hrdla pumpy to všechno proteče a nezabere, mám vyměnit těsnění prosím poradte je to nalehavé popř.odkaz opravy.za perfekní odpověd bod dík.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

2x

a co sací koš je v pořádku? U nás opravovali pumpu při pumpování šla naprázdno a celou ji vytáhli a zjistili,že nenasává koš. Nemusí to být u Vás stejné ale jen píšu mou zkušenost.

celp*

Těsnění vyměnit můžet vždycky po zimě.Kytka to trefila.Vytáhněte sací trubku.Vypadá to že záklopka se špatně,neli vůbec,zavírá.

kytka*

To není trefa to je zkušenost*tuc*

doplněno 10.04.10 10:19:

*hi*

jabraka*
hodnocení

0x

Zase je třeba více informací.Je potřeba vědět,o jaký druh pumpy nebo čerpadla jde.Mohlo by jít o klasickou pumpu s pákovým zdvihadlem,nebo pumpu lila,nebo křídlovku či membránovku.U každé jde o jiný systém čerpání.I těsnicí prvky jsou jiné.Poku sdělíš přesný typ,mohu ti přesně říci závadu a její odstranění.

JABRAKA

Ruční pumpa na vodu jde naprázdno
hodnocení

tak už vím tip ty pumpy NP 75 včera jsem jí vytáhl (rezatý jako svina) a samozřejmě po povolení šroubu totalně zpuchřelé těsnění prosím kde koupím k této pumpě kompletní sadu těsnění . (potřeboval bych obrázek rozebraný této pumpy) díkes.

hodnocení

0x

Je to tak, bude v háji nějaké těsnění. Měli jsme doma LILA pumpu, velice starou, tam je potřeba rozborka a výměna nebo aspoň ,,repase´´ těsnění - má to kožené manžety. Předpokládám, že nové půmpy již kůži nepoužívají, ale pokud nenapíšete blížší info o typu pumpy, těžko lze odpovědět přesnějí.

1jara*

Dobrý den, vytáhněte sací koš ze studny a vyzkoušejte jeho těsnost. Pokud protíká tak kupte nový, ale se stejným závitem. Jestli je ten koš dlouho ve studni, tak bude určitě vadný.Jsem od Litovle pokud to není daleko, mohl bych přijet s pomocí.

8976*
hodnocení

0x

klasika pumpa - lejete do hrdla - dříve to pomohlo ted po zime už ne - vyměnit těsnění...

jabraka*
hodnocení

0x

Tato pumpa - NP 75 - je poměrně jednoduchá.po výměně manžety na pístu by měla fungovat.Také je na pístu zpětný ventil,který při pohybu pístu dolů umožní naplnění prostoru nad pístem vodou.V sacím koši je druhý,který drží hladinu vody v trubce pumpy.Tyto tři součástky musí být v pořádku a pumpa bude funkční.Průšvih bývá mrazem prasklá roura pumpy.

JABRAKA

hodnocení

jde někde koupit komplet těsnení np 75 nebo si to mám vyrobit z gumy jsem šikovnej.

jabraka*

Tu manžetu nevyrobíš z gumy.Je tvarovaná,z kůže by se dala vyklepat.A těsnost těch ventilků,to také musí být originál.

JB

doplněno 11.04.10 09:00:

Tady se podívej na náhradní díly.

prodejcerpadel.eu/...

JB

celp*

Můžete to samozřejmě vyrobit sám.Tady mám kontakt na prodejce pokud by se nazadařilo.
hbcpumpy.cz/...

hodnocení

0x

Hezký den.

Zase bych použil trochu teorie o čerpadlech. To by vás mohlo nasměrovat k identifikaci konkrétní závady a řešení problému s nejmenšími investicemi.

Čerpadla (podle vašeho pumpy) jsou výtlačná a sací. Výtlačná mají čerpací mechanismus (čerpací válec , ponořen pod hladinou čerpané vody a sací nad její hladinou . Ruční výtlačné čerpadlo , které zřejmě potřebujete opravit , bude zcela funkční i bez sacího koše a jeho těsnosti , pokud tento koš nemá současně funkci sací záklopky.Jeho netěsnost by se projevovala jen tím , že by čerpadlo začalo dodávat vodu až po delším pumpováním , až po naplnění vodou , celé výtlačné trubky. Pro činnost tohoto čerpadla jsou tedy rozhodující funkce sací záklopky , přepouštěcí (výtlačné) záklopky a těsnost pístu ve válci čerpadla.Samozřejmě za předpokladu nezávadnosti výtlačného potrubí a celého mechanismu čerpadla.
Jak čerpadlo pracuje.
1.Při pohybu pístu směrem nahoru se otevře sací záklopka (její funkci může plnit i sací koš se záklopkou) a voda je nasávaná do válce a zaplní prostor pod utěsněným pístem.
2. Při pohybu pístu směrem dolů se sací záklopka uzavře a voda pod pístem je přepouštěcí záklopkou (je zpravidla umístěna přímo v pístu válce) přemístí do prostoru válce nad píst.
3. Dalším pohybem pístu směrem nahoru se opakuje činnost podle bodu č.1 a současně objem kapaliny nad pístem se vyzvedne do výtlačného potrubí. tento cyklus se stále opakuje po celou dobu čerpání.
Omlouvám se za delší příspěvek.Cilem je , abych zdůraznil jak je důležité se orientovat v problémech , abyhom příliš nepodléhali dnešním doporučením npř. "Když to nefunguje , zahoď to a kup nové" a podobně. -miro

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]