Dobrý den, Nemá někdo prosím nápad, jak opravit trhlinu na zdi domu? Dům je cca 100 let starý-rekonstrukce proběhla v roce 2007 (zůstali jen obvodové zdi cca 120cm široké z vepřáků). Dům nemá základy a je na patro. Trhlina vznikla při rekonstrukci komunikace kolem domu cca 5 let zpět. Nevypadá,že se zvětšuje. Děkuji za každý tip.
Koukám na ten svod okapu-určitě se to utrhlo při "rekonstrukci komunikace"? Tyhle vepřovice/kotovice nemám rád, v blízkých obcích při/po povodni šlo pár domů k zemi.
No od té doby jsem si toho všiml...cesta je asi 1,5m od rohu baráku-ten svod je vedenej 5cm pod povrchem právě na tu cestu,po které to teče cca 4m do kanálu...jakože by tam zatékala voda z toho svodu? Jsme na kopci naštěstí, ale chci se to pokusit zapravit...Dal jste mi ale brouka do hlavy-ted má pršet,tak se podívám,jestli voda ze střechy opravdu teče přes svod na cestu...díky
Jedna věc je zamaskovat prasklinu a druhá, že jsou zřejmě podemleté základy a bylo by dobrý tam nějak napumpovat beton, poněvadž je ten roh v luftu. Viděl jsem to kdysi v americkém receptáři this old house, ale určitě to dělají i u nás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.