Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak navazat sdk strop na panel. stěnu

Od: nickys odpovědí: 7 změna:

Zdravim radcove. Prosim poradit, jak zapracovat sparu v panelaku mezi sadrokartonovym stropem na profilove konstrukci a panelovou naštukovanou stěnou. Napada mě jen normalně zasparovat s paskou, jako by se sparoval sdk na sdk, nebo bez pasky nacpat tam akryl. Uvitam každý postřeh.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, můžete to elegantně zakončit stropní lištou - např. viz odkaz. Zdravím!

obi.cz/...

doplněno 21.08.22 21:30: nickys - chtěl jste postřeh. Nelíbí se není můj problém. Ostatně, můžete si najít třeba jiný profil.
nickys
hodnocení

Diky, ale to se nelíbí *zmateny*.

nickys
hodnocení

ben - Však neříkám, že je to Váš problém. Poradil jste, nelibi se mi to, ani žádná jiná lišta, poděkoval jsem. Netřeba se čertit.

krtek6
hodnocení

2x

Na stěnu se nalepí malířská páska a pak se spára mezi stěnou a stropem zatmelí tím samým tmelem, kterým se spárovali mezery mezi deskama...pak se to začistí, vybrousí a jak je hotovo tak se strhne malířská páska na stěně...

nickys
hodnocení

Nebude to v tom rohu praskat, bez sparovaci pasky? Malovat strop i stěny se budou společně, tedy by se to mohlo obejit i bez te maskovačky?

krtek6

vždycky to bude praskat...protože je to styk různých materiálů, které spolu jaxi nemůžou dlouhodobě spolupracovat...pak se to ještě přetahuje třeba akrylem...ale vyhnout se tomu nevyhneš...

hodnocení

2x

Pokud nechcete drobnou ozdobnou lištu, podobnou fabiónu, jako se dělalo dříve, tak dejte akrylový tmel pro sádrokarton.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]