Nejste přihlášen/a.
Dobry den,mám remosku 4litru 650 spotřeba 650 kwh.Snad sem to napsal dobřě.Zajimalo by mně kolik za jak dlouho se upeče nebo uvaří buček.Vepřo.buček vařim v tlakovém hrnci 55minut.Jedná se my o o znižení elektro.Ja odsobně bych buček osmažil z každé strany na panvičce a potom bychho dal do remosky.
Remoska je fajn, ale papiňák je pro úsporu daleko lepší. Maso je hotové daleko rychleji, v remosce ten bůček budete dělat sice na nízkou teplotu, ale zase to bude zapnuté tak 2 hodiny a možná i déle, aby byl bůček měkký.
To je, beze sporu pravda. Jenže papiňák prostě jen vaří, zatímco remoska i peče. A co si budeme povídat - třeba uvařené kuře je hnus proti dokřupava upečenému, že ...
To je pravda, ale může pak ten bůček nařezat na plátky a opéci. Já osobně bych pekla ten bůček v té remosce, ale já prozatím neřeším tu elektriku.
V elektrickém automatickém tlakovém hrnci (výkon 900 W), s menším množstvím vody, "podusit" 20 minut (trvá s rozehřátím cca 30 minut a spotřeba cca 0,3 - 0, 4 kWh - po rozehřátí a natlakování cyklicky vypíná a udržuje tlak). Pak nakrájet a v té remosce (uvedený výkon 650W- s nízkým hrncem) cca 15 minut zapéct na zpěněné cibulce (spotřeba cca 0,2 kWh). Celkově tedy 0,5 -0,6 kW. Spotřeba 0,6 kW x aktuální cena el.energie = náklad na úpravu (množství od 2 do 6 až 8 porcí). U mne nyní cca 4,5 Kč/1kWh → 2,70 Kč. A hotovo za cca 3/4 hodiny!
Remosku, za cca 40 let mám už druhou, s nepřilnavým povrchem. Dříve jsem měla hliníkovou, špatně se udržovala. Remoska je geniální pomocník v kuchyni. Peču v ní buchty, kynuté i třené, dělám rizoto, peču maso, bůček cca 50 minut, kuře i s bramborami, zapečené šunkafleky i fr. brambory. Nedávno jsem někde četla, že mužský v ní vařil těstoviny. Remoska neumí jen pusinky, ale jinak umí všechno. Kdybych kupovala dnes, koupila bych jedno víko a dva hrnce. Hlubší a plytší. Opravdu se to oplatí, je to geniální přístroj!
Samozřejmě záleží na masu, kvalitě. Kvalitní bůček je hotový i za méně, než cca 1,5 hodiny. Klidně dáme dohromady třeba s kuřecími čtvrtkami.
Rádci co porovnávají remosku s tlakáčem to snad nemyslí vážně. Je to jak porovnávat holinky a hodinky. Remoska je velmi fajn pomocník na pečení a z principu úspornější, než trouba, tečka
@begi25 - za jak dlouho se upeče nebo uvaří buček
To máte kus od kusu... ale na rozdíl od papiňáku remosku kdykoli otevřete a maso zkusíte.
Ale? To mě velmi překvapilo, můžete uvést odkud máte tu informaci o čtyřnásobně delším pečení? Ta naše remoska má stejné teploty jako trouba a časy jsou srovnatelné.
Nebo mi chcete tvrdit, že Vy třeba panenku, která se peče v remosce půlhodinu - viz
upečete v troubě za 7minut?
Péct panenku nebo kuřecí a buček je rozdíl. A sedum minut? Tak leda na pánvi.Dnes buček hodinu v troubě. V remosce na chatě okolo dvou hodin.
No právě ! Vy sám jste napsal - ano, dá se to dočíst o pár řádků výše, že remoska peče 4x déle, než trouba. Takže když víme, že se panenka v remosce peče 25-30 min, logicky mi vychází,že dle Vás bude toto maso v troubě za +- 7min . Není to příliš složitá matematika, že? Proto jsem se ptal, zda to myslíte vážně, mě to příjde naprosto nereálnně, protože podle mých zkušeností je doba pečení zhruba stejná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.