Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uhlí na zimu, spotřeba vs cena

Od: pavlina2 odpovědí: 10 změna:

dobrý den

, tak tu tak premyslim jak to bude letos s topenim na zimu. My na podzim a na jare topive ve sporaku drevem co natahame z lesa, takze vlastne zadarmo "jen za tu praci".

ale i tak na tu zimu tady v JIzerkach je potreba necelych 60 q uhli.

Kdyz jsem koukala na letosni ceny tak zas o 100 drazsi nez vloni a kdyz si to clovek secte 500 x 60q, tak to uz je docela vysoka castkana jednu zimu...

Kolik zhruba uhli protopite Vy nebo jak to mate resene na zimu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
To uhlí zatím ještě podražilo ze všeho nejmíň. V 200 m3 starém nezatepleném baráku u Rosic protopím cca 60 q v automatu a zásobu mám víc, jak na 2 roky. Sousedi s kamny mají problém, že nemohou sehnat velkou kostku uhlí na ruční přikládání, protože tou se teď zásobí se záložními kamny kde kdo.
jendad
Znamej také už je dva měsíce v poradniku. Ono to uhlí není. Rusakum se dala stopka a těch 5 milionů tun uhli v Evropě chybí. Kapacity jsou omezené, mašiny ve šrote a lidé v důchodu. Stejné to je s těmi atomkami v Německu. Investice do údržby se nedávali, není palivo, i ty lidé počítali s koncem. V energetice se plánuje na desetiletí a za půl roku nic nezmenite
Ale ale ... My prece podle toho co jsem zaslechl v mediich bravali jen paru procent uhli z ruska. No joo, oni zapomeli rict, ze nam to ruske uhli preprodavali polaci. Ruske uhli zatrhli, a cena vyletela do oblak. Parada jak jsme to tem rusakum natreli. Kamarad dela rozvoz uhli a momentalne je to velmi prijemna prace hlavne pri uctovani. Lide jsou velice prijemni.

jd
hodnocení

0x

Já na chalupe nic, já mám ještě 4 plný pytle uhlí už 10 let. Radši si natáhnu tepláky než bych zatopil...

jendad
Che. Až budete mít doma 15st. tak změníte názor. V práci zima, doma zima. Když se vysprchujete, tak aby jste byl ve vataku. Ani v obchodech moc topit nebudou. V hospodách nikdo nebude. Kdo by tam sedel v zimě a pil studený pivo:)
jd

15° je pro mě pohoda

i 12° dávám bez problémů :) zatím.

jendad
To vypadá, že jste jeskyní muž. :)
jd

Bratranec Vím Hoffa

hodnocení

0x
Mam zasobu na 1,5 sezony, nejake drevo. Shanel bych hnedou kostku. To cerne je ted pomalu za cenu zlata. :-D

hodnocení

0x

Mám dvougeneracni nezatepleny dům spotřeba cca 50 m černé kostky a kntomu tak 5 M3 dřeva ceny od loňska totální katastrofa v loni kostka od Poláka 480 na metr letos na jaře 900 za metr kroutil jsem se jako had naštěstí jsem to vzal minulý týden jsem byl omrknoit situaci a chtějí 1900 za metr a ještě není na skladě dvervo měkké v loni 500 za metr letos 1100 za metr co udělám nic co můžu? svetry kupovat nebudeme

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]