Nejste přihlášen/a.
No takhle asi..
Tak jak to popisujete bude zcela nejlepší, když budete "tlačit" na tu rekonstrukci vodovodu (která zatím není v dohledu).
To co se chystáte udělat je vytloukání klínu klínem a může to být řešení pouze na rok, dva..než se páteřní potrubí ucpe úplně (nebo začne praskat).
Je mi sice jasné, jak to v těchto případech chodí (nebudeme do toho dávat ani korunu, dokud to teče), ale správný postup by měl být zcela jiný než se chystáte udělat.
Dobrý den, děkuji za odpověď, ale studně jsou společné pro vícero domků, takže nádrž potřebuji. Mnou vybraná nádrž má atest, bohužel jsem ji viděl jen na obrázku, takže proto ten dotaz.
To je vždycky tak, že tazatel se zeptá, půlku informací zatají protože považuje za zbytečné a přitom jsou zásadní. Místo takovédle ho plastového nesmysl už si může rovnou pořídit levné IBC jako retenční nádobu.
dab.cz/... Tam není ani odvzdušňovací ventil ani při vzdušníovací já nevím na co taková nádoba je dobrá, určitě to asi nesnese ani tlak?
tak si počkáme, jestli má malý tlak a nebo málo vody ve studní a nebo kombinací obojího, já bych to taky neřešil určitě bez této plastové modré hrůzy a vím jak.
Abych to vysvětlil, vody ve studních je dostatek, ale není dostatečný tlak, protože voda jde starým potrubím samospádem. Samozřejmě potrubí bude zarostlé, takže průtok není dostatečný.
Přemýšlel jsem i nad menší nádrží, ale nevím zda by se tam potom dal namontovat plovákový ventil.
Tak to jste nám to moc nevysvětlil, takže jestli chcete ve své chatě postavit akumulační nádrž na samospádem dodávanou vodu z trubek, chápu to správně? A z té nádoby chcete čerpat vlastní Vodárnou do chaty?
Tak to můžete postavit rovnou IBC kontejner do sklepa.
Nejedná se o chatu, ale celoročně obývaný rodinný dům. A voda je ze studní pro vícero rodinných domů. Přestože bydlím na kraji města, tak zde není zavedem městký vodovod. Ale jinak jste odhadl naprosto správně. Bohužel jsem limitován místem, takže IBC kontejner by se nevešel.
Prosímvás, z jakých studní a na čím pozemku a jakým potrubím (PEHD32 apod.) a pod jakým tlakem/průtokem a kam vám nyní ta voda teče? Zkrátka popište přesně vaše stávající řešení, jestli chcete efektivní radu, to je naprostý základ, ne abych tady věštil z křišťálově koule.
znovu jsem si přečetla váš původní dotaz, a správně narážíte na problémy, které zřejmě si chcete úplně zbytečně vytvořit!
jak velkou nádrž hodláte zakoupit? zkuste postupně odpovědět na všechny otázky, které jsem položil, jinak vám nemohu dát použitelné řešení
Jedná se o studně na pozemku souseda, který je také připojený. Trubky jsou téměř stoleté, ocelové. Jedná se o vodovod, který je sice na pokraji životnosti, ale rekontrukce zatím není v dohledu. Náklady na údržbu studní a vodovodu si připojení lidé hradí ze svého. Tlak ani průtok jsem neměřil, ale cca 10L kbebík natočím za více než minutu. Dům je normálně připojen na vodovod. Ale došlo k rekonstrukci rozvodu vody v domě, rekontrukci koupelny i kuchyně a a změnilo se tak připojení baterií pomocí flexi hadiček. Což samozřejmě ještě zmenšilo průtok na výstupu z baterie. Proto jsem se rozhodl pro domácí vodárnu, s tím, že před ní bude instalovaná nádrž, aby při sepnuté vodárně nedošlo ke kolísání už tak malého tlaku ve vodovodu. Nádrž jsem zatím vybral 300L, mohla by být menší, ale nevím zda by do menší bylo možné namontovat plovákový ventil k hlídání vody v nádrži.
Nepotrebujete nič iné než domácu vodárňu. Jednoducho ju napojíte na samospád,ktorý sa namontovaním vodárne premení na podtlakový systém a vodárňa si bude sama nasávať vodu, ktorej je v studni dostatok ako píšete. Bežne sa sa pri starých 2 " potrubiach ktoré tiekli, dávala na sanie 3/4 plastová trubka a funguje to normálne. Takže s prítokom nemusíte mať starosti. Jediným rizikom je,že sa môže spraviť dierka na starom potrubí,ak je prehrzaveté zvonku.
Vzhledem k tomu, že ze studní neodebírám vodu jen já, tak potřebuji nádrž, protože jinak bych sáním stáhl vodu z potrubí pro sebe a ostatním by se snížil už tak malý tlak v potrubí, což by vedlo ke kolísání tlaku.
A jaka je topologie, a jestli za vámi je ještě někdo další?
Nesmysly, koupím si normální 200 - vzdušník cerpadlazavlahy.cz/... a čerpadlo, zpětnou klapku a případně frekvenční měnič místo tlakového spínače.
to je totiž normální Vodárenské řešení, takhle se to používá v realu a ne jak jste si vy vymyslel. Jenže většina lidí to neví, nezná, a pak vymýšlí krávoviny.
Jak jste vůbec na takovou volovinu přišel, že tím někomu vezmete vodu? Vidím vlastně jenom zvýšíte průtočnost toho zarostlého řadu. A pokud by byl někdo za vámi, tak ten už i dnes by byl dávno bez tlaku, když vy si pustíte vodu. Ten kdo je před vámi tak tomu voda určitě poteče
Nedávno jsem to řešil, ale vysvětlit to někomu, jak to funguje a ze je to standardni postup, to zabralo nejvíc práce.
nesmysly s nějakou modrou nádrží hoďte za hlavu, při první příležitosti s tím bude průser anebo také běžně pijete že záchodového zásobníku? Se tam podívejte jak je v tom bordel, stojatá voda se velmi kazí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.